L’Oficina Jove del Baix Empordà i el CCBE presenten la conferència - debat “El suïcidi juvenil”

13/12/2021

Es tracta d’una conferència que donarà el tret de sortida a la formació inclosa al Projecte Formatiu 2021-2022 #BEJOVE.

El proper divendres 17 de desembre d’11 h a 13 h l’Ajuntament Vell de la Bisbal d’Empordà acollirà la conferència - debat inaugural de la formació “El suïcidi juvenil”, organitzada conjuntament per l’Oficina Jove del Baix Empordà i el Consell Comarcal del Baix Empordà. Es tracta de la primera formació del projecte #BEJOVE 2021-2022 i ha sorgit a demanda dels mateixos professionals de l’àmbit juvenil i educatiu, amb l’objectiu de conèixer, detectar i entendre allò que envolta aquest fenomen.

El suïcidi és la primera causa de mort entre les persones joves a Catalunya, per sobre dels accidents de trànsit, segons dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Per aquest motiu, l’Oficina Jove i el Consell Comarcal han volgut impulsar aquesta formació, per millorar les competències dels professionals de joventut i educació en matèria de salut mental, en aquest cas, específicament sobre el suïcidi juvenil.

La conferència anirà a càrrec de Joan Roa, psicòleg, professor associat i investigador de Psicologia Social de la Universitat de Girona i el programa inclou punts com “Què és la conducta suïcida”, “Mites que existeixen en relació a la conducta suïcida” o “Factors de risc i factors protectors”. L’acte clourà amb un torn de preguntes per part dels assistents i la intervenció d’un cas real sobre suïcidi juvenil.

Per a la consellera comarcal de Joventut, Agnès Gasull: "La conducta suïcida és un fenomen molt present entre la població juvenil, però segueix sent un tema difícil de parlar-ne i desconegut. Amb aquesta formació es pretén trencar amb el tabú i dotar els professionals d'algunes eines bàsiques per detectar i prevenir el suïcidi entre els joves".

Projecte Formatiu 2021-2022 #BEJOVE

L’Oficina Jove del Baix Empordà presenta el Projecte Formatiu 2021-2022 #BEJOVE, amb la voluntat d’oferir als professionals de l'àmbit juvenil i educatiu de la comarca, un recurs formatiu que els doti d’eines i recursos per al seu treball directe i quotidià amb els joves.