La campanya “Enxarxa’t a la vida” uneix gastronomia i sostenibilitat ambiental

21/05/2021

El vicepresident i conseller de Turisme i Promoció econòmica, Xavier Dilmé, va assistir dimecres 19 de maig a l'acte de presentació de la campanya "Enxarxa't a la vida", celebrat a Palamós al castell de Sant Esteve de Mar de la Fosca.

 

La cooperativa La mar de dones ha engegat una nova campanya gastronòmica sota el nom “Enxarxa’t a la vida”, que pretén unir el peix de la llotja de Palamós i els valors mediambientals per crear nova proposta culinària.
Gràcies a la col·laboració de diversos sectors del territori, com Pordamsa i La Gastronòmica, les creacions gastronòmiques s'oferiran a 9 restaurants del Baix Empordà fins al 15 de setembre.
Els establiments adherits de moment a la campanya són majoritàriament de Palamós, en concret Can Quel, Arrels, La Cala Taverna, Can Blau, l'Hostal la Fosca, l'Arcada i el Mas dels Arcs. Tanmateix, s'hi han sumat el Godard de s'Agaró i el Casamar de Llafranc. El denominador comú dels plats presentats gira entorn del peix de proximitat i a vegades, desconegut.
La conscienciació ambiental i la sostenibilitat també estan molt presents a la iniciativa, i per això el personal de sala dels diferents restaurants acompanyarà el plat d'una petita explicació sobre aquest aspecte. Durant els tres mesos que dura la campanya, a més, s'aniran programant activitats en el medi, tals com un esmorzar acompanyat d'una neteja de plàstics a les platges. La fundació VIMAR, per la seva banda, també ha deixat la seva empremta a la campanya: els usuaris dels seus centres han il·lustrat les targetes informatives de les propostes gastronòmiques.
Durant l'acte de presentació, celebrat aquest dimecres al castell de Sant Esteve de Mar de la Fosca, s'ha explicat que s'engegaran diversos concursos a les xarxes socials amb l'objectiu de dinamitzar la campanya.
La cooperativa la Mar de dones es va crear el passat mes de gener. Els seus impulsors són la cinquena generació d'una nissaga de pescadors de Palamós, i la seva voluntat és unir la sostenibilitat amb la conscienciació ambiental.