La directora general de Turisme de la Generalitat visita el Consell Comarcal del Baix Empordà

21/02/2022

Marta Domènech ha visitat el Consell Comarcal per donar a conèixer els principals projectes que s’estan desenvolupant des de Direcció General de Turisme i resoldre dubtes per part dels municipis del Baix Empordà. 


Avui el Consell Comarcal del Baix Empordà ha rebut la visita de Marta Domènech, directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Domènech s'ha reunit amb Joan Manel Loureiro, president del Consell Comarcal; Xavier Dilmé, vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller comarcal de Turisme; Enric Marquès, vicepresident tercer del Consell Comarcal; Albert Costa, gerent del Consell Comarcal, així com amb alcaldes i regidors de Turisme dels municipis de la comarca. 

Durant la sessió, la directora general de Turisme ha exposat la gestió dels Fons europeus Next Generation a través del Programa Extraordinari de Sostenibilitat Turística en Destinacions 2021-2023. Segons Domènech, "els principals objectius dels Plans Territorials de Sostenibilitat són assolir una cohesió territorial més gran, recolzar les destinacions turístiques catalanes en el seu procés de transformació cap a territoris sostenibles, contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible i impulsar un model turístic diferent i innovador". La prioritat d'aquests plans durant l'any 2022 seran les destinacions rurals, mentre que per al 2023 seran les destinacions turístiques de sol i platja. 

Alhora, Domènech ha explicat el Pla de Turisme responsable que s'està treballant des del Departament. "Tenim un país que som capdavanters en termes turístics. Catalunya és la destinació on la gent es gasta més diners davant d'altres comunitats autònomes i països. Tenim la grandesa que som molt petits, però som molt diversos", defensa Domènech. A través d'un pla transversal que vol inspirar i orientar les accions públiques en termes turístics es vol avançar amb la nova llei de turisme. 

Per acabar, s'ha tractat la gestió de les autocaravanes i furgonetes camperitzades, un sector en constant creixement, poc regulat i que afecta diversos municipis del Baix Empordà. Seguint aquesta línia, des de direcció general de Turisme es volen impulsar les àrees d'acollida en els municipis. Aquestes àrees tindran un registre dels vehicles que hi entren, que disposaran d'un límit de temps d'estada màxim de 48 hores per tal de no esdevenir competència al sector privat. 

El vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller comarcal de Turisme, Xavier Dilmé, posa en valor la visita "perquè és important que els càrrecs públics amb responsabilitats de govern vinguin al territori per copsar les seves inquietuds i necessitats. En aquest sentit, des del Consell li hem exposat la voluntat de col·laboració amb la Generalitat pel que fa a la implantació del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, un projecte prioritari per a nosaltres”. 

Finalment, Joan Manel Loureiro, president del Consell Comarcal, destaca que "des del Consell Comarcal continuarem vetllant per un turisme de qualitat, inclusiu i sostenible i escoltant a cada un dels municipis del Baix Empordà per les necessitats i propostes que puguin sorgir en termes turístics".