- Inici>
- Actualitat>
- Notícies>
- Les dones víctimes de violència masclista, l col·lectiu LGBTI+ i les persones migrades al centre de les formacions per a tècniques d'ocupació de la comarca
Les dones víctimes de violència masclista, l col·lectiu LGBTI+ i les persones migrades al centre de les formacions per a tècniques d'ocupació de la comarca
Formacions tècniques per a professionals de l’ocupació per treballar coordinadament l’equitat en l’ocupació al Baix Empordà
Des del juliol d’aquest any el Consell Comarcal del Baix Empordà, compta amb una tècnica d’equitat en els treballs, Laia Estremeiro, ubicada a l’àrea de promoció econòmica i finançada pel Departament d’Igualtat i feminismes de la Generalitat de Catalunya.
Té com a objectiu fomentar accions per treballar la igualtat entre homes i dones, la igualtat d’oportunitats tant en l’accés al mercat de treball i l’ocupació de qualitat a la nostra comarca, fent èmfasi en les persones més vulnerables. Aquest treball recau de manera transversal en els diferents programes i serveis de l’àrea, amb especial focus en la sensibilització a les empreses.
Des d’aquest projecte s’ha impulsat un cicle de píndoles formatives dirigides a professionals de l’ocupació, que s’han desenvolupat entre octubre i novembre a la Seu del Consell Comarcal, amb la finalitat de crear espais de coneixement i debat, coordinar serveis i aprofundir en les actuacions amb diversos col·lectius vulnerables.
El 30 d’octubre ha tingut lloc la primera de les sessions formatives, centrada en l’orientació laboral a víctimes de violència masclista, a càrrec de Núria Lleal i Sònia Vivolas, tècniques del SIAD comarcal i de Palafrugell, amb la col·laboració de Sira Segarra, tècnica de l’Oficina de Treball. La temàtica s’ha concretat a oferir informació concreta vers el servei de suport i assessorament que desenvolupa el SIAD, la identificació de la violència masclista, les seves formes i els àmbits on es produeix. Així mateix, han realitzat una introducció sobre la importància de visibilitzar la violència que pateixen les dones històricament on s’inclouen un seguit de desigualtats i de relacions de poder que s’han legitimitat i naturalitzat durant molts anys. Malgrat que s’està treballant molt en aquest sentit, encara hi ha molta feina a fer per treballar els gèneres de manera igualitària.
El dia 6 de novembre va tenir lloc la segona sessió, a càrrec d’Eli Soler, del SAI comarcal, en què ha ajudat aclarir informació sobre el col·lectiu LGBTI+ i el món laboral. Encara hi ha molta desconeixença i ens trobem amb una societat que no comprèn ni respecta la diversitat, així com amb molts prejudicis culturals. L’educació i la sensibilització son clau, així com la nostra intervenció professional en l’atenció directa i amb les empreses.
La tercera jornada, que va tenir lloc el 20 de novembre, ha estat una revisió teòrica sobre contractació de persones estrangeres i una anàlisi de casos reals per tal d’oferir informació a les tècniques de promoció econòmica de la comarca així com resoldre dubtes.
Han participat una vintena de professionals de l’ocupació, del propi consell comarcal, ajuntaments de la comarca i entitats socials.
Durant el 2024 es donarà continuïtat a les píndoles formatives així com altres actuacions que permetin afavorir la igualtat d’oportunitats de les persones en l’àmbit del treball.