Lliurement dels distintius del Pla d’Accessibilitat Turística

30/09/2020

A banda de l’entrega dels lliuraments també s’ha presentat una nova publicació que recull 25 propostes de turisme inclusiu que ofereix la comarca

Aquest matí s’han lliurat els distintius del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà al pati de la Casa de Cultura Ca la Pruna de Pals. 

 

S’han premiat empreses i serveis turístics que promouen un turisme inclusiu i s’ha presentat una nova publicació: Turisme per a tothom al Baix Empordà

 

La publicació recull les empreses i serveis turístics de la comarca que han participat en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà i que han superat la visita de validació de l’accessibilitat de la seva empresa o servei turístic per una empresa especialitzada en accessibilitat turística. La publicació aglutina 25 propostes diverses de turisme inclusiu: 1 càmping, 4 hotels, 7 museus i centres d’interès, 7 oficines de turisme, 3 platges, 2 itineraris per centres històrics i 1 ruta en bicicleta. 

 

La publicació és en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i se n’han imprés 8000 exemplars, també podrà consultar-se a la web turística comarcal: www.visitemporda.com i a les xarxes socials. La publicació es distribuirà a través de les oficines de turisme i els ajuntaments de la comarca, i també estarà disponible a les empreses i serveis participants a la publicació. La publicació també està disponible a nivell online i per a persones invidents. 

 

Un cop presentada la publicació, s’ha fet entrega d’un diploma de reconeixement a cada empresa i/o servei turístic i un adhesiu referent al tipus de discapacitat al que hagin adaptat la seva oferta. Hi ha distintius que corresponen a la discapacitat visual, auditiva, usuaris de cadira de rodes, mobilitat reduïda i necessitats especials per a famílies. També se’ls ha entregat un distintiu del projecte per a distingir el segell baixempordanès. 

 

Segons ha explicat el vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de turisme,  Xavier Dilmé “ el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà té l’objectiu de posar en valor a la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà. Hem de potenciar la nostra posició com a destí de qualitat i aquest és un pas més, un objectiu a més compartit en el si de la Comissió Turística del Baix Empordà”. Dilmé ha agraït també la implicació de diferents institucions supramunicipals, com la Diputació de Girona a través del Patronat de Turisme i també del Consorci de Vies Verdes. És un projecte de suma, d’unir esforços, i en aquest sentit, tota la feina feta des del Baix Empordà està disponible per a la resta d’institucions i associacions del sector”.

 

Els destinataris d’aquest projecte són, en primer lloc, tots aquells espais públics i privats que formen part de l’oferta turística del Baix Empordà i que volen millorar la seva accessibilitat turística, com són oficines de turisme, espais naturals, recursos culturals, empreses d’allotjament, restaurants, empreses de turisme actiu, etc. Els destinataris finals són turistes, visitants i totes aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat (física o motriu, sensorial o intel·lectual), mobilitat reduïda o necessitats especials.