Manifest 8M

09/04/2024
Premsa

El Consell Comarcal dona a conèixer l'eina per millorar els serveis destinats a les víctimes de violència masclista és una iniciativa nascuda a la comarca del Baix Empordà amb l’objectiu de treballar per millorar el benestar i la seguretat la ciutadania.

Mirem enrere amb gratitud i admiració cap a les dones que han marcat la història amb la seva valentia, determinació i lluita incansable per la igualtat i la justícia. Des dels primers moviments pels drets de les dones fins a les protestes massives d'avui en dia, el dia 8 de març és un recordatori dels desafiaments i les conquestes del moviment feminista al llarg del temps.

No només reivindiquem la força i la resiliència de les dones, sinó que també ens unim en una lluita contínua per aconseguir la justícia i la seguretat que mereixem. És amb aquest esperit de transformació que donem a conèixer una iniciativa nascuda a la comarca del Baix Empordà amb l’objectiu de treballar per millorar el benestar i la seguretat de tota la ciutadania: Eina per millorar els serveis destinats a les víctimes de violència masclista.

Aquesta eina no ha sorgit de la nit al dia. Ha nascut de la reflexió crítica i del reconeixement de les pròpies mancances i limitacions dels serveis que oferim com a Administració pública. Ha estat impulsada per una taula de treball compromesa, formada per professionals de diversos àmbits, conscients dels reptes i les barreres amb els quals les dones víctimes de violència masclista s’enfronten cada dia.

Reconeixem que els serveis que oferim no sempre han estat a l'altura de les necessitats de les ciutadanes que cerquen ajut. De vegades hem fallat a l’hora de proporcionar un suport adequat i empàtic en moments de molta vulnerabilitat. Així, aquesta eina no només és una oportunitat per expressar les seves inquietuds i necessitats, sinó també una crida a la nostra pròpia autocrítica i a la nostra voluntat de millora contínua.

És essencial que aquesta eina arribi al màxim nombre possible de dones afectades. La seva participació és fonamental per assegurar que els serveis que oferim estiguin veritablement orientats a satisfer les seves necessitats i expectatives. Per tant, us convidem a participar en aquesta iniciativa i a difondre-la entre aquelles persones que poden necessitar-ho.

Us convidem, doncs, a col·laborar en aquesta important iniciativa. Si sou o heu estat una dona víctima de violència masclista, us demanem que us feu vostra aquesta eina i que la compartiu amb altres persones afectades. Tindreu a la vostra disposició un codi QR que enllaça directament amb l’eina, el qual és totalment anònim i confidencial. La vostra contribució ajudarà a crear uns serveis més efectius i sensibles a les necessitats de les dones en situacions de vulnerabilitat.

Agraïm sincerament la vostra implicació i suport en aquesta causa vital per a la nostra comunitat. Només treballant colze a colze, reconeixent els errors del passat i comprometent-nos amb la millora contínua, podrem avançar cap a un futur més segur i just per a totes i tots.

  • Infografia 8M