Més d’una seixantena d’empreses, serveis i institucions reben el distintiu de qualitat SICTED

27/05/2021

Avui s’han lliurat a Santa Cristina d’Aro els nous certificats de qualitat turística en destinació (SICTED) a tots els sectors turístics que han estat avaluats i han pres el compromís de qualitat per oferir el millor servei amb les millors garanties.

Avui, dijous 27 de maig, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha lliurat els distintius de qualitat turística a 66 empreses i entitats adherides al Pla de Qualitat Turística en Destinació (SICTED). L’acte ha tingut lloc a les 11 h a l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro. En l’entrega dels reconeixements hi ha estat present l’alcaldessa de Santa Cristina d’Aro, Maria Lourdes Fuentes Faig; el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan M. Loureiro; i el vicepresident del Consell i conseller de Turisme,  Xavier Dilmé.

 

L’objectiu d’aquestes distincions és oferir el millor servei amb les millors garanties, tot perseguint la millora contínua i promovent un nivell bàsic de qualitat per a tots els serveis i recursos vinculats al turisme del Baix Empordà. Les empreses, serveis i institucions distingides pel Pla de Qualitat Turística en Destinació SICTED són anualment avaluades i renoven el seu compromís de qualitat per mitjà del compliment d’un conjunt de bones pràctiques que afecten, entre d’altres, a la gestió de les persones, l’atenció i tracte amb el client, la comunicació dels serveis, la venda de productes, la relació de proveïdors, el manteniment de les instal·lacions o la gestió mediambiental sostenible.  

Aquest pla de qualitat es basa en el Sistema Integral de Calidad Turística Española en Destino (SICTED), promogut per la Secretaría de Estado de Turismo i la Federación Española de Municipios y Provincias.
El SICTED s’implanta actualment a 225 destinacions de l’Estat espanyol amb més de 14.000 empreses adherides i/o distingides.

Actualment estan distingides una gran varietat d’institucions al Baix Empordà, entre elles cossos de seguretat com la Policia Local de Castell – Platja d’Aro, Ports Esportius, prop d’una quinzena d’oficines de Turisme, allotjaments rurals i apartaments turístics, càmpings, empreses de turisme actiu, guies, restaurants, museus i centres d’interès, hotels i platges. Aquest any es sumen a la llista d’establiments distingits: l’Oficina de Turisme de Santa Cristina d’Aro, l’Hotel Planamar (Platja d’Aro), Administracions Saturno (Platja d’Aro) i Hostel Costa Brava (L’Estartit).

L’alcaldessa, Maria Lourdes Fuentes Faig, ha donat la benvinguda als assistents i ha assegurat que “des de l’Ajuntament hem fet una aposta decidida per la qualitat turística,  com una aposta de futur, i en un any tan complicat com el que vivim que l’acte es pugui desenvolupar a casa nostra és una molt bona notícia”.

El President del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, ha destacat l’aposta que es fa en col·laboracions amb el sector públic i el privat en favor de la qualitat turística que ofereix la comarca “l’esforç que fan totes les empreses i administracions té premi, i és una oferta turística adequada a les noves demandes del visitant”.

Pel Conseller Xavier Dilmé: “la comarca del Baix Empordà continua treballant per la qualitat fins i tot en un any difícil com aquest. Som pioners pel que fa la qualitat, tenim un programa pioner de turisme inclusiu, i tot allò que suposi un plus pel nostre turisme és important. Hem apostat per la marca Empordà que és un valor afegit per la Costa Brava i per l’Empordà, i la voluntat és anar de la mà el sector públic i el sector privat, de la qual cosa l’acte d’avui n’és un clar exemple“.

En acabar s’ha fet una foto de grup amb tots els assistents.