Més de 250 candidats participen a les jornades Speed Dating de Calonge i Sant Antoni

12/05/2021

En l'Speed Dating hi han assistit l'alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler; el regidor de Promoció Econòmica, Arturo Prades; i el vicepresident i conseller comarcal de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé.

Aquest matí ha començat la primera de les tres jornades Speed Dating a Calonge i Sant Antoni. Es tracta de tres jornades d’entrevistes ràpides que tenen per objectiu casar oferta i demanda de feina al municipi. Un total de 252 candidats participaran en aquestes entrevistes per optar a un dels 104 llocs de treball que ofereixen 32 empreses del municipi. La tercera edició de l’Speed Dating de Calonge i Sant Antoni té lloc des d’avui i fins divendres al Palau Firal de Sant Antoni i està organitzat per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, la Cambra de Comerç de Palamós i el Consell Comarcal del Baix Empordà.

Bona part de les ofertes de feina estan vinculades al sector turístic, especialment llocs de treball pel sector de la restauració i el sector hoteler i de càmpings com ara ajudants de cuina, cambrers o recepcionistes, si bé també hi ha ofertes de feina de jardineria o lampisteria, entre d’altres. L’Speed Dating d’enguany té com a objectiu promoure l’ocupació i aconseguir situar els nivells d’ocupació d’aquest estiu en dades similars a les del 2019, abans de la crisi provocada per la Covid.

Ajuts de fins a 6.000€ per incentivar l’ocupació.

En relació a la promoció de l’ocupació, el Ple de Calonge i Sant Antoni també ha aprovat les bases d’ajuts a autònoms i pimes del municipi pel foment de la contractació. Aquestes bases estableixen subvencions que poden arribar als 4.000€ per noves contractacions de treballadors i treballadores. L’objectiu d’aquestes subvencions és donar fomentar l’increment d’ocupació i incentivar el manteniment de l’ocupació existent. 

A aquests ajuts s’hi podran acollir els autònoms, microempreses o pimes que es trobi en possessió dels permisos corresponents a l’activitat en el municipi de Calonge i Sant Antoni que contractin persones que estiguin a l’atur i estiguin inscrites al Club de la Feina que gestiona l’Ajuntament en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Empordà.

Les bases estableixen una subvenció de 2.000€ per a cada nova contractació durant els mesos de maig a setembre, ambdós inclosos, de 4 mesos de durada amb una jornada laboral de com a mínim 30 hores setmanals. Per les noves contractacions de 3 mesos de durada la subvenció serà de 1.000€ i en els casos de noves contractacions per 2 mesos es podrà accedir a una subvenció de 600€.

L’import màxim que podrà rebre cada beneficiari és de 4.000€, si bé aquest import es podrà incrementar en 2.000€  si s’acredita que s’ha incrementat la mitjana de personal contractat entre gener i setembre respecte al mateix període de l’any anterior.

Aquestes subvencions seran compatibles amb la percepció d’altres subvencions, ajudes o ingressos que financin la mateixa activitat, atorgades per altres administracions públiques.

En l'Speed Dating hi han assistit l'alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler; el regidor de Promoció Econòmica, Arturo Prades; i el vicepresident i conseller comarcal de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé.