Més de 60 empreses, serveis i institucions reben el distintiu de qualitat turística en destinació

30/03/2022

Més d’una seixantena d’empreses, serveis i institucions tenen ja el distintiu de qualitat turística en destinació (SICTED) que renova cada any el Consell Comarcal del Baix Empordà.


Aquest any s’han distingit 5 empreses noves que han estat avaluades i han pres el compromís de qualitat per oferir el millor servei amb les millors garanties.
 

Avui, dijous 30 de març, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha lliurat els distintius de qualitat turística a 69 empreses i entitats adherides al Pla de Qualitat Turística en Destinació (SICTED). L’acte ha tingut lloc a les 11 h al Parador d’Aiguablava de Begur. En l’entrega dels reconeixements hi ha estat present el regidor de Turisme de Begur, Eugeni Pibernat; el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro i el vicepresident primer i conseller comarcal de Turisme, Xavier Dilmé. 

L’objectiu d’aquestes distincions és oferir el millor servei amb les millors garanties, tot perseguint la millora contínua i promovent un nivell bàsic de qualitat per a tots els serveis i recursos vinculats al turisme del Baix Empordà. Les empreses, serveis i institucions distingides pel Pla de Qualitat Turística en Destinació SICTED són anualment avaluades i renoven el seu compromís de qualitat per mitjà del compliment d’un conjunt de bones pràctiques que afecten, entre d’altres, a la gestió de les persones, l’atenció i tracte amb el client, la comunicació dels serveis, la venda de productes, la relació de proveïdors, el manteniment de les instal·lacions o la gestió mediambiental sostenible.   

Aquest pla de qualitat es basa en el Sistema Integral de Calidad Turística Española en Destino (SICTED), promogut per la Secretaría de Estado de Turismo i la Federación Española de Municipios y Provincias. 
El SICTED s’implanta actualment a 190 destinacions de l’Estat espanyol amb més de 13.000 empreses adherides i/o distingides. 

Actualment estan distingides una gran varietat d’institucions al Baix Empordà, entre elles cossos de seguretat com la Policia Local de Castell – Platja d’Aro, prop d’una quinzena d’oficines de Turisme, allotjaments rurals i apartaments turístics, càmpings, empreses de turisme actiu, guies, restaurants, museus i centres d’interès, hotels i platges. Aquest any es sumen a la llista d’establiments distingits: l’Agència de Viatges Turismon, El Càmping Interpals, els allotjaments hotelers Hostalillo de Tamariu i Casa Santa Elena de Santa Cristina d’Aro i l’empresa de turisme actiu Costa Brava Parc Aventura de Platja d’Aro. 

El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, ha agraït la feina que s'ha fet des de l'àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà i des de les entitats i empreses de la comarca durant els últims anys. Alhora, ha posat en valor l'aposta que s'està fent al Baix Empordà per la qualitat turística i ha encoratjat a tot el sector a continuar treballant per aquesta qualitat en el territori, en aquest sentit, ha afegit que "la qualitat també vol dir que totes les persones puguin gaudir dels paisatges i establiments, per aquest motiu cal apostar per l'accessibilitat. També cal cultivar la sostenibilitat, un aspecte cada vegada més demandant pels turistes i que és la clau del futur del turisme". 

El conseller Xavier Dilmé ha posat en relleu que "des de l'àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà estem fent feina en temes d'accessibilitat i començant a treballar en la sostenibilitat, camí que hem de seguir conjuntament. Aquest any desplegarem, juntament amb el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, tota la marca Empordà, volem que tots els habitants de les dues comarques es creguin seva aquesta marca, el que significa i els valors que implica, entre ells, la qualitat i, en aquest sentit, animo a totes les empreses i entitats a adherir-vos a la marca". 

En acabar s'ha fet un aplaudiment i una foto de grup amb tots els assistents.