Neteja i manteniment de les franges perimetrals contra incendis forestals

11/05/2021

El Centre Tramuntana col·labora amb recollida de residus a les zones on s’han executat les franges de prevenció d’incendis forestals.

El Consell Comarcal, amb la col·laboració del Centre Tramuntana, està retirant residus de les zones on s’han fet recentment les franges per prevenir incendis forestals. L’objectiu és deixar net de totes les deixalles que han quedat al descobert una vegada s’ha desbrossat i aclarit de restes vegetals tot el voltant de les urbanitzacions i nucli de Begur.

Aquestes franges, que les està tirant endavant l’Ajuntament de Begur, amb la gestió del Consell Comarcal del Baix Empordà,  tenen la finalitat de ser una zona amb baixa combustibilitat per si hi hagués un escenari d'incendi forestal  es podrien protegir els habitatges, i en cas que el foc es produís a la zona urbana evitar que s’acabi transformant en un incendi forestal.

La neteja que esta duent a terme el Centre Tramuntana consisteix en la recollida de residus que havien quedat amagats sota els arbusts. Els residus que s’extreuen es classifiquen i es porten a la deixalleria per traslladar-los als punts de tractament o reciclatge, segons cada tipologia del material recollit.

La primera recollida la va efectuar l’empresa forestal que ha exectutat les feines forestals a la zona i posteriorment i  hi acaba passant la brigada del Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana.

Actualment, ja s’ha acabat la neteja a les zones de Son Ric i Son Moles, de Begur. En alguns punts forestals han quedat al descobert abocaments antics de runes que caldrà netejar amb empreses especialitzades.

Des del Consell Comarcal s’adverteix a la ciutadania que no es poden llençar residus, ja que les brigades s’han trobat noves deixalles a punts on ja s’havia realitzat la neteja. Segons el conseller comarcal de Medi Ambient, Marc Calvet: “Malauradament, encara queda molta feina a fer en matèria de conscienciació mediambiental a la ciutadania, des del Consell seguim treballant tant en les tasques de protecció com de conscienciació”.