Nou Canal de Whatsapp del Servei d’Acollida Comarcal del Baix Empordà

15/05/2024

El Canal, gestionat pel Servei d’Acollida Comarcal, posa a l’abast de la població informació rellevant per a les persones nouvingudes al territori.

Ja està disponible el nou Canal del Whatsapp d’informació per a persones nouvingudes a la comarca del Baix Empordà. El Canal, gestionat pel Servei d’Acollida Comarcal, posa a l’abast de la població informació rellevant per a les persones nouvingudes al territori, com per exemple, informació referent als diferents cursos de català existents al territori, informació sobre els serveis que els hi poden ser d’interès i/o altres qüestions rellevants que els hi poden ser d’utilitat.

El Servei d’Acollida Comarcal del Baix Empordà és un servei d’informació i formació que té per objectiu acollir a la nostra comarca les persones nouvingudes, per tal que tinguin major autonomia, garantir-los la igualtat d’oportunitats i donar-los suport en el seu procés d’inclusió, des de la normalització de la prestació de serveis, la cohesió social i la convivència.

Aconsellem passar pel Servei de Primera Acollida a totes aquelles persones que vulguin iniciar un procés d’acollida i que compleixin els següents requisits:

  • Persones estrangeres migrades, sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, refugiades, apàtrides i les retornades.
  • Que tinguin més de 16 anys
  • I disposin, o estiguin en procés, de fer un empadronament a un municipi del Baix Empordà

Per accedir al servei cal que es posin en contacte amb el Servei d’Acollida Municipal o, en el seu defecte, amb el Padró, l’Oficina d’Atenció Ciutadana o els Serveis Socials del municipi.

Actualment, el Consell Comarcal del Baix Empordà disposa d’un total de 10 Serveis de Primera Acollida que donen cobertura als 36 municipis de la comarca. Aquests punts es troben a: La Bisbal d’Empordà, Calonge-St. Antoni, Castell-Platja d’Aro i s’Agaró, Palafrugell, Palamós, St. Feliu de Guíxols, Sta. Cristina d’Aro, Torroella de Montgrí-L’Estartit, Ullà i rotativament, segons demanda, a la resta de petits municipis de la comarca.

El 2023, el Servei d’Acollida Comarcal va atendre un total de 1.513 persones, realitzant 2.205 intervencions. A part, es van gestionar 22 cursos d’acollida on van participar 544 persones del Baix Empordà.

Per accedir al Canal, es pot fer mitjançant el següent link: https://whatsapp.com/channel/0029VaLDjHp2f3ES7cN07f1w o bé escanejant el QR adjunt.