Nou grup multifamiliar a Palafrugell

28/05/2024

El passat mes d’abril es va obrir un nou punt i espai de grup multifamiliar a Palafrugell, on qualsevol família pot participar compartint diferents situacions de la vida, treballant els vincles emocionals i ampliant la xarxa de suport i social.

En el marc del Programa de Benestar i Comunitat, subvencionat per Dipsalut i en l’eix de benestar emocional i salut, s’inclouen projectes per fomentar el canvi de paradigma en l’atenció dels serveis socials amb models de caire comunitari, entre els quals trobem els grups multifamiliars.

El grup multifamiliar és un espai per a les famílies on poden compartir les diferents situacions de la vida (vivències, preocupacions, dubtes, inquietuds...) i en què es treballen els vincles. És un espai on es participa de forma voluntària, acompanyat per facilitadores professionals i on es pensen possibles solucions conjuntament cap al benestar. Qualsevol temàtica humana pot ser tractada des d’una perspectiva Interfamiliar.

El grup multifamiliar aconsegueix aplegar en un mateix espai diferents professionals i famílies i així sumar els recursos que aquestes aporten per crear un espai d’intercanvi comunicacional i de reflexió. El potencial es troba en cada una de les persones que hi participen, rebent o ajudant els altres de manera recíproca i mútua.

Aquests espais estan oberts a la participació de totes aquelles famílies que estiguin vivint o hagin viscut una crisi personal, una situació de malestar i/o preocupació i que tinguin ganes de compartir per millorar. El concepte de FAMÍLIA preveu totes les configuracions familiars, entenent i respectant totes les opcions de convivència i vincles relacionals.

Als grups multifamiliars actius de Platja d’Aro i Torroella de Montgrí, el passat mes d’abril s’hi va afegir el de Palafrugell, ampliant la xarxa d’espais accessibles a la ciutadania de la comarca del Baix Empordà.

Per a poder participar en algun dels grups cal que us adreceu als Serveis Socials del vostre municipi i les dates i horaris dels tres espais al territori són els següents:

 1. GRUP MULTIFAMILIAR DE PALAFRUGELL:
 • Lloc: Local social La Sauleda. Carrer del Carrilet, 43
 • Dies: 6 i de 20 juny, 11 i 25 de juliol.
 • Horari:17:30-19 h

 

 1. GRUP MULTIFAMILIAR DE PLATJA D’ARO:
 • Lloc: Sala d’Actes de l’Ajuntament. Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 4.
 • Dies: segon i quart dijous de cada mes.
 • Horari:18-19:30 h

 

 1. GRUP MULTIFAMILIAR DE TORROELLA DE MONTGRÍ:
 • Lloc: Espai Jove. Carrer del Pintor Gimeno, 16.
 • Dies: primer i tercer dijous de cada mes.
 • Horari:18-19:30 h

 

El proper mes de juny està previst fer una presentació dels grups multifamiliars del Baix Empordà a professionals i altres agents per a donar a conèixer el circuit de derivacions i convidar les famílies a participar en aquest model sociocomunitari d’atenció social, i en següents fases es realitzaran noves formacions de professionals per ampliar els punts i espais disponibles al territori per facilitar l’accessibilitat a la ciutadania.