Nou Pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere del Baix Empordà

26/10/2021

El pla inclou actuacions adreçades a persones LGBTI que es desplegaran i s’executaran a la comarca en el període 2021-2024. Es presentarà el pla en un acte multidisciplinar al Teatre el Mundial el proper 4 de novembre.

 

El Pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere contempla eixos com compromís institucional adreçat a l’Administració i altres adreçats a la ciutadania, com cultura, visibilitat i oci, vides lliure de LGBTIfòbies, coeducació, lleure i comunitat, dret a la salut, àmbit laboral, àmbit esportiu i diàleg intercultural i religiós.

El principal objectiu del pla és promoure la perspectiva de la diversitat afectiva, sexual i de gènere de forma transversal en les polítiques públiques de la comarca per erradicar les desigualtats i les violències que es deriven de l’orientació sexual, la identitat de gènere i les diferències en el desenvolupament sexual.

La proposta, que s’ha estat treballant amb les entitats Emporderats, Lo Relacional, altres grups feministes i aliats de la comarca  i ciutadania i personal de l’administració pública en general des del desembre del 2019 començarà a desplegar-se al novembre en un acte públic adreçat a la ciutadania. 

Aquest pla pretén impulsar accions de prevenció des d’un enfocament comunitari i de proximitat, així com donar a conèixer i millorar els protocols d’intervenció quan ja s’han donat les situacions d’agressió.  

Els participants del procés proposen accions com una educació afectivosexual amb perspectiva LGBTI i feminista de forma transversal i a les diferents etapes del sistema educatiu, programació cultural per informar, sensibilitzar i fer visible la diversitat afectiva, sexual i de gènere, campanyes de prevenció de la LGBTIfòbia a l’espai públic com carrers, platges, festes majors o espais d’oci nocturn i més espais de trobada i de socialització. 

Altres accions que es fan per donar suport a aquest col·lectiu són l’acompanyament a grups de joves, com el grup Betrans o el projecte Entre, formacions a professionals del’administració, s’està elaborant una guia de comunicació inclusiva i altres accions adreçades a millorar les condicions d’empleabilitat, sobretot de les persones amb situacions més precàries dins del col·lectiu. 

La presentació del pla es farà el proper 4 de novembre a les 18:30 h al Teatre El Mundial (Passeig Marimon Asprer, 10 de la Bisbal d’Empordà). En la presentació hi haurà entrevistes, actuacions musicals, performance i exposicions.

L'aforament per aquest acte és limitat. Us podeu inscriure clicant aquí.