Nou Servei Jurídic en matèria d’estrangeria al Baix Empordà

15/05/2024

Aquest servei té per objectiu oferir assessorament i suport jurídic especialitzat en tot allò relacionat amb els processos d’estrangeria, dels quals se’n deriven tràmits administratius.

El passat mes d’abril es va iniciar un nou Servei Jurídic en matèria d’estrangeria al Baix Empordà, en coordinació amb el Servei d’Acollida comarcal. Aquest servei té per objectiu oferir assessorament i suport jurídic especialitzat en tot allò relacionat amb els processos d’estrangeria, dels quals se’n deriven tràmits administratius.

Les destinatàries són persones estrangeres que vulguin regularitzar la seva situació administrativa, així com persones regulars que volen reagrupar els seus familiars dels països d’origen. L’assessorament és universal, però la tramitació de documentació es farà només per aquelles persones que no disposin de mitjans econòmics suficients. L’advocada no atén consultes jurídiques que no siguin d’estrangeria.

En total tenim 6 punts d’atenció distribuïts per a la comarca, concretament a Calonge-St. Antoni, Castell-Platja d’Aro i S’Agaró, La Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Palamós i Torroella de Montgrí-L’Estartit. St. Feliu de Guíxols disposa d’un servei propi de l’Ajuntament.

Per demanar cita, es pot fer mitjançant el Servei d’Acollida Comarcal o bé, contactant amb els Serveis Socials de cada municipi.

El fet que el Consell Comarcal del Baix Empordà hagi apostat per oferir un Servei Jurídic d’Estrangeria Comarcal és una fita important que s’emmarca en la voluntat política de fer arribar el servei de manera equitativa a tot el territori, facilitant l’accés de qualsevol persona que visqui a la nostra comarca.