Oberta la convocatòria per participar en la 14a edició del concurs Laboratori d’Idees Empresarials amb l’objectiu d’apropar l’emprenedoria als centres educatius de secundària de la comarca

10/04/2024

Torna el concurs Laboratori d’Idees Empresarials, que enguany celebra la seva 14a edició, per premiar el talent, la creativitat, l’originalitat, la innovació i l’esforç dels i les joves del Baix Empordà.

La iniciativa està impulsada des de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i pretén fomentar i apropar l’emprenedoria als centres educatius de secundària de la comarca i potenciar les habilitat emprenedores.

El certamen està obert a estudiants de secundària (ESO, Cicles i PFI) que poden presentar-se de manera individual o en grups de fins a un màxim de 3 persones. Per tal de participar-hi s’haurà de presentar un vídeo ‘pitch’ explicant una idea de negoci pròpia i compartir-lo amb l’etiqueta #laboratoriidees24 mitjançant les seves xarxes socials. El termini per compartir els vídeos és el 15 de maig a les 15 h.

Enguany s’han establert quatre categories: premi a la idea més innovadora, la més sostenible, al vídeo més votat i premi especial del jurat, que estarà format per representants del Consell Comarcal del Baix Empordà, l’Oficina Jove del Baix Empordà i Nexes - Viver d’empreses de Forallac. Les bases legals del concurs i els vídeos participants es podran trobar també a la web del Consell Comarcal a l’àrea d’Empresa.

L’acte de lliurament de premis se celebrarà el 30 de maig a les 10 h a la seu del Consell Comarcal i comptarà amb una formació sobre intel·ligència artificial aplicada a l’emprenedoria. L’alumnat guanyador podrà gaudir d’un xec regal per a dues persones per viure una experiència de realitat virtual i el carnet jove.

Aquest certamen s’engloba dins el programa Emprèn Cat 2024-2025 i té el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Direcció General de Joventut.

Tal com exposa el Vicepresident 1r del Consell Comarcal, Enric Marquès, amb iniciatives com aquesta, des del Consell Comarcal es continua donant suport a l’emprenedoria amb la voluntat d’apropar-nos als centres educatius, i conjuntament potenciar les habilitats emprenedores.

De manera paral·lela i amb el mateix objectiu es realitzen tallers com el de “T’atreveixes a somiar?” a diferents instituts, dirigits a l’alumnat de la ESO i de Cicles Formatius de la comarca.