Obrim un servei diari de canguratge per a famílies amb infants durant les visites a l’Hospital de Palamós i al CAP de Palamós

02/08/2023

Situat a Mas Guàrdies, s’emmarca dins el projecte Dona’t temps del Consell Comarcal del Baix Empordà

El Consell Comarcal del Baix Empordà inicia avui el servei de canguratge “Dona’t Temps” a Mas Guàrdies de Palamós per facilitar les visites mèdiques de les famílies a l’Hospital de Palamós i al CAP de Palamós.

A partir d’avui, totes famílies podran sol·licitar un servei de canguratge per als seus infants de 0 a 14 anys, quan hagin de realitzar visites programades a l’Hospital o al CAP, visitar pacients ingressats o ingressades o bé acompanyar a familiars a les seves visites programades.

El servei es farà diàriament de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 hores a Mas Guàrdies (situat al carrer Lleida, 7 de Palamós). No cal inscripció prèvia, però les famílies que ho desitgin podran fer la sol·licitud d’inscripció i reserva de plaça a través de l’app o el web donattemps.cat. Es pot fer amb  antelació màxima de 15 dies fins a 24 hores abans del servei.

 

Més equipaments a partir del 4 de setembre

El servei de canguratge puntual en equipaments fixes s’obre en una primera instància a l’Hospital de Palamós i a partir del dia 4 de setembre s’obrirà en 11 equipaments més a  Begur, Calonge, Corçà, l’Estartit, Palamós, Pals, Santa Cristina d’Aro, Sant Antoni de Calonge, Torroella de Montgrí, Ullà i Verges i en horari de 16.30 fins 18.30 o 19.00 hores depenent del municipi i per atendre infants de 3-12 anys. En aquests casos, qualsevol família empadronada dels 32 municipis adherits a la xarxa podrà escollir el servei de canguratge per al seu infant a qualsevol municipi dels 12 punts habilitats que més li interessi i segons les necessitats d’aquell dia.

Els 32 municipis que actualment formen part de la xarxa són:  Albons, Begur, Bellcaire d’Empordà, Calonge i Sant Antoni, Colomers, Corçà, Foixà, Fontanilles, Forallac, Garrigoles, Gualta, Jafre, Monells i Sant Sadurní de l’Heura i Cruïlles, Mont-ras, Palamós, Palau-Sator, Pals, Parlavà, La Pera, Regencós, Rupià, Santa Cristina d’Aro, Serra de Daró, La Tallada d’Empordà, Torrent, Torroella de Montgrí, Ullà, Ullastret, Ultramort, Vall-Llobrega, Verges i Vilopriu.

 

Projecte “Dona’t Temps”              
El projecte “Dona’t Temps” del Baix Empordà està emmarcat en el programa Temps x Cures de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes de la  Generalitat de Catalunya i el Corresponsables del Ministerio de Igualdad.

L’objectiu del projecte és avançar en la corresponsabilitat vers les cures i facilitar la conciliació de les famílies amb menors a càrrec, per ajudar a les famílies i en especial a les dones amb dificultat de temps perquè puguin compatibilitzar el treball, el descans, el lleure i la cura personal.

En aquests espais físics s’oferirà una atenció bàsica i d’educació en el lleure als infants a través d’activitats lúdiques, fonamentades en els valors de la coeducació, la participació i els objectius de desenvolupament sostenibles.

Paral·lelament, el projecte també ofereix serveis de canguratge vinculat a activitats municipals com poden ser activitats de formació, cultura, o esports, entre altres. L’objectiu en aquest cas és facilitar la participació de més famílies amb infants en aquestes activitats municipals. També s’ofereixen serveis de canguratge individual puntual, en casos d’emergència familiar o situacions que es requereixi per derivacions de Serveis Socials.

Segons en David Martín, conseller de Polítiques d'Igualtat del Consell Comarcal del Baix Empordà, "L'objectiu del Dona't Temps és poder oferir un servei de canguratge per avançar en la corresponsabilitat vers les cures i facilitar la conciliació de les famílies amb menors a càrrec, per ajudar-les, i en especial a les dones amb manca de temps, perquè puguin compatibilitzar el treball, el descans, el lleure i la cura personal. Una eina més per afavorir la conciliació de la vida familiar, que facilitem des de les administracions públiques, entenent les Polítiques d'Igualtat d'una forma molt transversal."