Palafrugell acull un dels espais de formació dels joves del programa d’ocupació Som Singulars

13/01/2021

El programa SOM Singulars es desenvolupa a les poblacions de Palafrugell i Torroella de Montgrí.

Coincidint amb aquesta dada els joves han rebut la visita del vicepresident primer i conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà, Xavier Dilmé, de l'alcalde de Palafrugell Josep Piferrer i del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Palafrugell i regidor de l’IPEP, Joan Vigas.  

Els joves de Palafrugell tenen edats compreses entre els 16 i els 25 anys, la majoria amb poca o cap experiència laboral o que busquen millorar la seva ocupabilitat. El programa permet que es formin en l’àmbit de l’atenció al client amb una metodologia eminentment pràctica i amb possibilitats de realitzar pràctiques formatives en empreses de la zona, participar en activitats  socials, culturals i cíviques i fer visites en l’entorn productiu de la zona. A més, al llarg del programa, els joves treballen sobre les seves motivacions i interessos a nivell laboral i formatiu, el coneixement del mercat de treball i les ocupacions de la zona i milloren les seves competències per a la recerca de feina, a través del suport d’una tutora.

La formació que es porta a terme a les instal·lacions de Can Genís, consta de quatre mòduls formatius que sumen 120 hores de durada i un mòdul transversal de sensibilització en igualtat i medi ambient de 10 hores, dels quals aquesta setmana finalitzaran els mòduls d’atenció al client i gestió de queixes, reclamacions i resolució de conflictes. El passat desembre, també van realitzar la part de formació transversal en sensibilització mediambiental, i van visitar la deixalleria de Palafrugell. Així doncs, fins el dimarts 2 de febrer, els estudiants realitzaran els mòduls de sensibilització en igualtat; habilitats comercials i tècniques de venda; i operacions de caixa en la venda.

Fins el moment, els nois i noies també han anat realitzat tutories individuals i grupals amb la tutora de referència, per tal de millorar la seva ocupabilitat i competències en la recerca de feina. Dels quinze joves que fan la formació a Palafrugell, 7 d’ells van participar en dos voluntariats de temàtica nadalenca. A més, el conjunt del grup va gaudir d’una sessió formativa en matèria de consum, queixes i reclamacions de la mà de Neus Aijón, la responsable tècnica de l’Oficina Comarcal de Consum.

El projecte SOM Singulars està gestionat pel Consell Comarcal del Baix Empordà, i subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil. El programa compta també amb la col·laboració dels ajuntaments de Calonge i Sant Antoni, Castell-Platja d’Aro, Palafrugell, Torroella de Montgrí i la Bisbal d’Empordà.