Per primera vegada se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat de manera conjunta amb les diferents entitats de la comarca

05/12/2022

Els dies 2 i 3 de desembre van celebrar-se les jornades conjuntament amb Tramuntana, Vimar, Afatram, Associació Pots, Associació Castell i el CEE Els Àngels. La programació comptava amb el suport del CCBE i l’Ajuntament de Palafrugell.

Les entitats que treballen amb persones amb discapacitat de la comarca van unir-se per primera vegada per celebrar el dia de les persones amb discapacitat el 2 i 3 de desembre. Les jornades, acollides per Palafrugell, constaven de diverses conferències, tallers i xerrades, entre d’altres.

Així el dia 2 de desembre a la Pedrera de Palafrugell hi va haver una jornada tècnica taula de debat participatiu dinamitzat per la psicoterapeuta, mestra i facilitadora de grups Cristina Saó. També hi havia programats tallers a càrrec de Vimar, el Tramuntana i el CEE Els Àngels. A les 12 h es va fer l’acte de cloenda.

El dissabte  al matí els actes es van traslladar a l’auditori Museu del Suro de Palafrugell. Es va poder gaudir d’una xerrada sobre drets i deures de les persones amb discapacitat a càrrec de l’entitat Support, una xerrada d’inclusió a càrrec de l’Associació Pots i també es va gravar el podcast Palafrugell Social de Ràdio Palafrugell. La programació de dissabte era a càrrec de l’Associació Afatram.

A la tarda, a la Bòbila de Palafrugell, es va gaudir d’una actuació de Gegants amb els Gegants de Calonge i Minyons de Santa Cristina, i un concert amb la cantautora Autora Ortiz, també un concert del grup Coi els Montgrins.            

 

Per a la consellera de l’àrea, Sílvia Romero, “estem contents que per primera vegada haguem pogut unir esforços per poder organitzar, conjuntament, aquestes jornades que tenen l’objectiu de visibilitzar les persones amb discapacitat i sobretot reivindicar els seus drets.”

Per la seva banda el President, Joan Manel Loureiro explica que “tenim la sort que a la comarca del Baix Empordà són diverses les entitats que vetllen pels drets i el benestar de les persones amb discapacitat. Les administracions donem ple suport a les iniciatives que poden sorgir i prova d’això són programes com el d’aquest cap de setmana”.