Pilar Francès presenta el llibre Tot passa dues vegades, guanyador del V Premi Empordà de Novel·la

22/11/2022

La novel·la va presentar-se el dissabte a Begur i va comptar amb la presència de, a banda de representació del Consell Comarcal del Baix Empordà, de diferents alcaldes i regidors de la comarca. Ahir també va presentar-se a la Biblioteca de Sant Feliu.

El dissabte va presentar-se a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Begur la novel·la guanyadora de la cinquena edició del premi Empordà de novel·la: Tot passa dues vegades de Pilar Francès i publicat per Brau Edicions. A banda, ahir dilluns va presentar-se la novel·la també a la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit de Sant Feliu de Guíxols.

La novel·la transcorre a l’Empordà, a la platja de La Fosca, a Calella de Palafrugell i a altres indrets empordanesos. És una novel·la que tracta d’allò que ens fa grans com a persones: l’art, les lletres, les converses, la cultura en general.

El Premi Empordà de Novel·la

El Premi Empordà de Novel·la va néixer fa tres anys de la mà del bisbalenc Jordi Imaz i de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, amb la voluntat d’incentivar la participació tant de talents emergents com d’escriptors en actiu. Es volia cobrir aquest buit de concursos literaris a la comarca, ja que era necessari potenciar i facilitar l’aparició de nous escriptors amb obres inèdites i escrites en català. Aquest projecte ha comptat, fins a l’actualitat, amb la col·laboració de l’editorial

Brau Edicions.

L’any 2021, el Consell Comarcal del Baix Empordà va agafar el relleu a l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà com a organitzador amb la voluntat d’implicar a tots els ajuntaments de la comarca per enaltir el premi, essent una raó de cohesió territorial i de pertinença a la nostra comarca.

El Premi Empordà de novel·la és l’únic que porta el nom d’una demarcació de Catalunya i és el més ben dotat econòmicament (7000€), l’obra guanyadora també contempla la seva edició.

El termini per presentar les obres a la sisena edició del Premi Empordà de Novel·la està obert fins el dia 11 de desembre. Els treballs s’han d’entregar per correu electrònic a l’adreça premiempordanovel.la@baixemporda.cat i les bases del premi es poden consultar aquí  

La consellera comarcal de cultura, Agnès Gasull, explica que: “el premi Empordà de novel·la és una de les apostes fermes de l’àrea de cultura i és el premi, a nivell cultural, més destacat de la comarca”.

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha trobat la implicació de tots els ajuntaments de la comarca per treballar amb uns objectius comuns, establint complicitats, per tal que el Premi acabi essent un referent comarcal. Actualment, els 36 ajuntaments de la comarca col·laboren en la seva implementació, difusió i col·laboració.