Pla d’actuació per garantir que els alumnes puguin endur-se el menú escolar en cas de confinament

05/10/2020

Aquest pla d’actuació permetrà a l’alumnat de menjador endur-se el menjar a casa. S’enduran el mateix menú que es serveix a l’escola envasat en safates termosegellades i amb tota la informació alimentària.

 

Pla d’actuació per garantir que els alumnes puguin endur-se el menjar del menú escolar a casa en cas de confinament

Aquest pla d’actuació permetrà a l’alumnat de menjador endur-se el menjar a casa. S’enduran el mateix menú que es serveix a l’escola envasat en safates termosegellades i amb tota la informació alimentària.

Properament des del Consell Comarcal del Baix Empordà es posarà en marxa un pla d’actuació per garantir a l’alumnat amb beca de menjador (tant del 70 com del 100%) el menú del dinar mentre estigui confinat a casa.

El dinar es podrà recollir per emportar-se’l a casa, prèvia petició de la família i sense cap cost per a la mateixa.

El menú consistirà exactament dels mateixos plats que el servit a l’escola el dia en qüestió: 1r plat, 2n plat, amanida, pa i postres. Els aliments s’entregaran envasats en safates termosegellades, una per a cada plat i en bosses individuals per facilitar-ne el repartiment.

A més els envasos aniran etiquetats amb els ingredients, al·lèrgens, número de lot, data d’elaboració, data de consum (sempre serà pel mateix dia) i condicions de conservació.

També s’ha inclós la possibilitat de servir el menú als usuaris habituals no becats.

Transport escolar

Durant aquests primers dies de curs, en relació amb el transport escolar, hem estat fent seguiment dels serveis a través de supervisions i contactes amb les direccions de centre, ajuntaments, famílies i empreses. 

El seguiment ha consistit en revisar que els horaris fossin ajustats, que es portessin a terme les mesures de seguretat, etc. I també s'han atès les incidències que hi hagi pogut haver i s'ha insistit a les empreses en què prenguin totes les mesures necessàries per garantir una bona prestació del servei.

També hem aplicat altres peticions de famílies com per exemple: revisió d'ubicació de parades, incorporació de noves, etc. 

 

Trobareu més informació a: https://www.baixemporda.cat/ca/carta-de-serveis/ensenyament/noticies/servei-menus-per-emportar-a-l-alumnat-usuari-de-menjador-afectat-per-la-pandemia-de-la-covid-19/