Pla formatiu de l’Oficina Jove del Baix Empordà

01/06/2023

L'Oficina Jove del Baix Empordà ofereix un pla formatiu anual, adreçat a professionals que treballen en l’àmbit juvenil, i orientat a cobrir les diferents necessitats i demandes de formació que existeixen a la comarca.

Durant les anualitats 2021-2023, l'Oficina Jove amb el suport de la Direcció General de Joventut, ha dut a terme el projecte pilot de #BEJOVE Formatiu, per tal de poder donar cura, suport, eines, recursos i coneixements tècnics a les persones que treballendirectament amb joves i/o dinamitzen espais juvenils.

Durant el curs 2021-2022 es va inaugurar el projecte amb la formació "Suïcidi juvenil" impartit per Joan Roa i Glòria Iniesta de l'Associació APSAS. Actualment el suïcidi juvenil és la primera causa de mort no natural entre la població jove a Catalunya. En la formació hi varen participar un total de 28 professionals, psicòlogues, policies locals, educadores socials, treballadores socials, dinamitzadores, tècniques juvenils i diferents professionals del municipi. Aquesta formació es va inaugurar el desembre del 2021 i amb una càpsula mensual fins el mes de maig de 2022 (format presencial i digital).

 

Davant la bona acollida de la primera edició, s’ha treballat durant el curs 2022-2023 dues formacions base: una primera referent a "Agents de salut per a l'oci nocturn" impartit per l’Associació La Nut i una segona referent a "Formació en Intel·ligència emocional per a la intervenció amb adolescents" impartit per la mateixa Oficina Jove del Baix Empordà.

Seguidament s’han dut a terme 4 càpsules formatives per acabar de complementar les formacions base amb més recursos, coneixements i eines:

Càpsula 1: Trastorns de Conducta Alimentària (TCA), impartit per Natàlia Gallart de GEA psicologia (Girona)
Càpsula 2: Intervenció educativa i reducció de riscos en l'oci nocturn, impartit per Víctor Galan,d'Energy control
Càpsula 3: Primers auxilis psicològics en situacions de crisis, impartit per AXIOS
Càpsula 4: Hàbits saludables en relacions sexuals de les joves, impartit per Marta Salut Sexual (Girona)

El total d’inscrits va ser de 104 participants.

Per aquest nou any apostem per un format òptim davant de totes les valoracions extretes de cadascuna de les formacions. Unes valoracions generalment positives i que ens han servit per donar més cabuda a aquesta formació pels pròxims cursossense oblidar el suport i l'ajuda de les diferents tècniques dels municipis de la comarca.