Projecte de mentoria impulsat per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania

07/06/2021

Un programa de la Generalitat busca mentors i mentores per acompanyar persones refugiades, sol·licitants d’asil i persones en itinerari cap a l’arrelament social.

Fent click aquí trobareu informació de crida de voluntariat per a un projecte de mentoria impulsat per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya  i que es du a terme a través dels programes i projectes de la Coordinadora de Mentoria Social (entitat referent i pionera d’aquesta metodologia). El projecte aposta per la mentoria grupal per a reforçar l’autonomia i el benestar emocional de persones refugiades, sol·licitants d’asil i persones en itinerari cap a l’arrelament social.

Les persones ateses pels programes de mentoria són acompanyades durant 8 mesos o 1 any per part d’un grup d’acollida, format per un conjunt de 2 a 5 persones voluntàries d’aquesta entitat que actuen com a mentors i mentores. Aquest suport solidari permet treballar eixos claus en la seva integració com ho són l’aprenentatge de la llengua, el coneixement i la participació amb l’entorn i el seu itinerari professional.

En la majoria de casos, l’experiència ha estat molt positiva i per poder seguir atenent a les persones que volen participar en el programa de mentoria, calen més mentors i mentores disposats a acompanyar-lesEn el document hi trobareu informació una mica més extensa, i on trobeu també ens enllaços de contacte amb el projecte