Projectes d’ocupació i l’ampliació dels recursos per a serveis socials al ple

08/02/2021

També s’ha aprovat una moció a favor del confinament comarcal, en comptes de municipal, de la comarca del Baix Empordà, tenint en compte la poca densitat de població de la comarca.

En el ple celebrat aquesta tarda s’han aprovat diferents mesures relatives a la millora de l’ocupació a la comarca així com millores relatives a l’àrea de Serveis Socials.

En primer lloc s’ha prorrogat l’acord de contractació de persones en situació d’atur inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades en el marc del Programa Treball i Formació promogut pel Servei d’Ocupació de Catalunya. També s’ha ratificat el Projecte Integral Treball i Formació Dona 2020 – Baix Empordà, per a dones majors de 52 anys o que han patit violència masclista. Aquest programa té com a àmbit d’actuació la comarca i permet la contractació i formació de 5 persones i 1 coordinador.

El programa UBICAT que duu a terme projectes que desenvolupen actuacions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional de les persones desocupades, inactives, o persones treballadores, preferentment, aquelles que es troben en una situació de precarietat laboral, també ha estat ratificat. Aquest és un dels programes més importants d’inserció laboral que es desenvolupen a la comarca i aquest any, com a novetat, es prioritzarà que hi hagi unes mínimes competències digitals tot adaptant la formació a la situació digitalitzada provocada per la pandèmia. Actualment s’oferten una cinquantena de places. Aquest projecte té un pressupost global d’execució de 94.523,89€.

Per tal de donar continuïtat al projecte d’ocupació juvenil s’ha ratificat la sol·licitud de subvenció. El projecte té un pressupost global d’execució de 32.615,89€.

Pel que fa els serveis socials, la situació de la Covid19 ha forçat l’aprovació d’una addenda complementària de mesures extraordinàries en matèria d’ajuts d’urgència social per un import de 57.014,28€.

També s’ha aprovat una addenda pel contracte del programa per a la coordinació i la col·laboració entre el Departament de Treball, Afers socials i Famílies i el Consell Comarcal del Baix Empordà, en matèria de serveis socials, altres programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat. El pressupost per aquest programa és de 2.794.695,36€.

Pel que fa l’àrea d’ensenyament, la consellera comarcal responsable de l’àrea ha explicat que de nou s’ha aprovat l’atorgament d’ajuts econòmics individuals de desplaçament a l’alumnat escolaritzat en els nivells d’ensenyament obligatori i de segon cicle d’educació infantil.

Quant a convenis amb diferents municipis s’ha aprovat el conveni amb l’Ajuntament de Torroella de Montgrí per desenvolupar el Club de Feina i el Programa 30 Plus.

Així mateix també s’ha ratificat el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Baix Empordà i els ajuntaments de Castell-Platja d’Aro i Torroella per a la gestió i manteniment del Centre Ocupacions i Especial de Treball Tramuntana.

Per al president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro: “aquest ple ha estat marcat pels punts relatius a Serveis Socials i a Ocupació, i això és un reflex de les grans preocupacions de l’administració que presideixo, que passen per disminuir la precarietat que està deixant al seu pas la Covid19. “

També s’ha aprovat una moció per demanar que es tingui en compte la poca densitat del territori tot proposant que al Baix Empordà passi a tenir un confinament comarcal en comptes de municipal.