Protocol d'actuació davant els feminicidis

25/01/2022

La Comissió de Violència Masclista del Baix Empordà s'ha reunit per conèixer el Protocol sobre Feminicidis de la Generalitat de Catalunya.


La Comissió de Violència Masclista del Baix Empordà s'ha reunit avui, 25 de gener, per conèixer el Protocol sobre Feminicidis de la mà de la Jenny Escobar, tècnica de la Direcció General per a l'Erradicació de les Violències Masclistes de la Subdirecció de Sensibilització i Prevenció dels Serveis Territorials del Departament d'Igualtat i Feminismes a Girona, organisme que ha elaborat el protocol.

S'ha destacat la importància d'establir un punt de partida en comú amb uns mínims d'equitat territorial entre els diferents professionals que intervenen en situacions de feminicidis amb grups de treball que faran el seguiment del protocol periòdicament.

La Comissió de Violència Masclista del Baix Empordà, és el màxim òrgan de coordinació interinstitucional de la comarca del Baix Empordà per a una intervenció coordinada en la lluita contra la violència de gènere, on participen representants de diferents organismes institucionals de la Generalitat, administracions locals i institucions socials.

El passat dimecres 19 de gener, la Comissió es va reunir amb la col·laboració de la lletrada Yolanda Vilà, advocada del SIAD, qui va fer una explicació detallada de la modificació de l'art. 416 de la llei d'enjudiciament Criminal que afecta la dispensa de l'obligació de declarar de les persones víctimes de violència masclista i del seu parentiu fins al segon grau de consanguinitat.