Recta final per a participar en la cinquena edició del Premi Empordà de Novel·la

07/12/2021

El termini per presentar les obres acaba el proper 5 de gener del 2022 a les 24 hores. 

El premi per a l’obra guanyadora de la propera edició del Premi Empordà de Novel·la ha passat dels 2500 als 7000€. El premi, que fins ara era gestionat per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, ha passat a ser coordinat pel Consell Comarcal amb l’objectiu de fer-lo créixer tot convertint-lo en un reconeixement de referència per a la comarca.  

El premi va ser ideat per Jordi Imaz, que en seguirà essent el comissari. Aquesta vegada, a banda que el premi econòmic és més elevat, hi participen pràcticament la totalitat dels ajuntaments de la comarca. 

Per a la consellera comarcal de Cultura, Agnès Gasull, el Premi Empordà de Novel·la: “és una aposta de l'àrea de Cultura del Consell, amb la voluntat de posar en valor la bona feina feta durant aquestes quatre edicions a nivell local, i fer-lo créixer”. En aquest sentit, Gasull ha destacat la voluntat de “donar-li prestigi i situar-lo en la primera línia dels premis literaris”. Alhora, Gasull ha destacat que “servirà per fer cohesió de comarca, amb la voluntat de trobar complicitats, implicar a tots els municipis i portar el nom de l’Empordà arreu, a través de la literatura i en concret amb les novel·les”. 

Amb tot, les bases per presentar candidatures es troben obertes fins a les 24 h del proper 5 de gener. 

Les obres s’han de fer arribar al Consell Comarcal a través del correu electrònic premiempordanovel.la@baixemporda.cat. Els escrits han de tenir una extensió mínima de 150 pàgines en DIN A4 a una cara amb Arial cos 12 i interlineat 1,5 i en format PDF. 

Es concedirà un premi econòmic de 7.000 euros per a l’obra guanyadora que serà editada per l’Editorial Brau Edicions, S.L. L’acte de lliurament tindrà lloc el divendres 22 d’abril del 2022. 

Poden consultar-se les bases del premi a la web del Consell Comarcal: https://www.baixemporda.cat/ca/noticies/bases-premi-emporda-de-novel-la/