S’aproven nous projectes socials per fer front a les necessitats dels afectats per la Covid

19/10/2020

En el ple desenvolupat aquesta tarda s’han aprovat nous projectes socials que també volen ajudar a les dones víctimes de violència masclista, entre d’altres. En la sessió d’avui s’han actualitzat algunes ordenances fiscals que havien quedat obsoletes.

El ple celebrat aquesta tarda ha donat coneixement i ha ratificat diferents acords socials per vetllar pel benestar dels ciutadans i ciutadanes.

Un dels projectes que s’ha aprovat és el projecte “En crisi, Transformem la realitat – Projecte Benestar i Comunitat Baix Empordà” que té un pressupost de 210.378,40€.  Per poder dur a terme aquest projecte s’ha sol·licitat a Dipsalut la màxima subvenció.

També s’ha aprovat la pròrroga i modificació del conveni de col·laboració interadministrativa entre el Departament de Treball, afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Baix Empordà, per a la prestació del servei de centre ocupacional i servei ocupacional d’inserció per a persones amb discapacitat intel·lectual, a Sant Feliu de Guíxols i Palafrugell.

L’addenda al Contracte programa entre el departament de Treball, Afers socials i Famílies i el Consell Comarcal del Baix Empordà en matèria de serveis socials, altres programes i serveis relatius al benestar social i polítiques d’igualtat, permetrà tenir un major marge en la implementació de mesures extraordinàries en relació amb l’impacte social de la pandèmia de la Covid19 durant l’exercici 2020.

El Contracte Programa pel 2020 de l’Institut Català de les Dones i el Consell Comarcal del Baix Empordà ha també protagonitzat part del punt 2. Es prestarà el servei d’Informació i Atenció a les Dones i es desenvoluparan polítiques de gènere, tot ampliant els serveis del SIAD a través del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

Per últim, i també lligat a la violència de gènere, s’ha aprovat el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Platja d’Aro pel servei d’Atenció Psicològica de l’Àrea d’Atenció a la Família a l’EBAS de Platja d’Aro.

Tots aquests punts, inclosos dins del segon punt, s’han aprovat per unanimitat.

Per al president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, “aprovar aquestes ratificacions suposa fer un pas endavant per estar encara més al costat dels empordanesos i les empordaneses, ja sigui amb polítiques d’ajuda a col·lectius afectats per la Covid, o amb polítiques d’ajuda a les dones que pateixen violència.”

El punt 4 ha aprovat noves ordenances fiscals reguladores de les taxes comarcals, que actualitzen les actuals per adaptar-se a la nova cartera de serveis. Aquestes modificacions permeten regular i donar cobertura a noves necessitats esdevingudes entre el 2016 i l’exercici actual.

Aquest apartat vol actualitzar la normativa de referència tot adaptant-la a l’actualitat i recollint novetats.

Les ordenances afectades són:

  • La general de gestió i de recaptació dels ingressos de dret públic municipals, la gestió dels quals ha estat delegada al Consell Comarcal del Baix Empordà.
  • Les taxes per a la prestació dels serveis d’assistència als municipis, de gestió tributària i d’altres serveis.
  • Es deroga l’ordenança fiscal número 5, atès que estava obsoleta i en desús.

 

Després de l’aprovació d’aquestes modificacions no s’espera, almenys aquesta legislatura, haver de fer cap altra modificació en les ordenances.

També s’ha aprovat una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita al Molt Honorable President de la Generalitat, Quim Torra.