S’han editat 184 targetes moneder que beneficiaran a famílies de la comarca.

22/04/2021

El Consell Comarcal del Baix Empordà, juntament amb DIPSALUT, impulsen l’emissió de targetes moneder amb l’objectiu de cobrir les necessitats socials més bàsiques de persones i famílies vulnerables

En el marc del projecte Benestar i Comunitat, finançat per DIPSALUT, des del Consell Comarcal del Baix Empordà, juntament amb els municipis de la comarca que s'hi han adherit a través dels seus serveis socials bàsics (Palafrugell, Torroella de Montgrí, Santa Cristina d'Aro, Calonge i Sant Antoni, Palamós, La Bisbal d'Empordà i Petits Municipis) s'han articulat les targetes moneder com a prestació per assolir la cobertura en l'àmbit de l'alimentació (especialment permetent l'alimentació fresca així com d'altres productes bàsics) i l'adquisició de productes farmacèutics.
Amb aquest format d'ajuda per cobertura de necessitats bàsiques, es persegueix per una banda agilitzar la gestió d'ajuts econòmics, com dignificar la prestació, amb la voluntat d'empoderar i promoure la coresponsabilitat de les persones en el seu procés de millora.
La iniciativa ha comptat amb un pressupost total de 66.550€, i ha permès editar un total de 184 targetes que beneficiaran a famílies de la comarca.

Per a la vicepresidenta i consellera comarcal Sílvia Romero “la situació actual de pandèmia ens ha posat un repte per davant, sobretot pel que fa a nombre de persones i famílies vulnerables. Amb el format de les targetes moneder podem seguir ajudant a aquelles famílies que ho necessiten tot empoderant-les i dignificant la prestació”.