S’impulsen nous convenis d’arquitectura pensats per donar suport als ajuntaments més petits

25/02/2021

Aquest nou servei dona cobertura a aquells consistoris que, per la seva petita dimensió, no disposen d’oficines tècniques pròpies.

 

La comarca del Baix Empordà és una comarca rica en diversitat pel que fa els municipis i la seva densitat de població. Per una banda hi ha municipis grans, amb una densitat de població elevada, com pot ser Sant Feliu de Guíxols (22.097 habitants i una densitat de 361,5 hab/km2). Aquestes poblacions ja disposen d’estructures d’oficina tècnica pròpies. En canvi hi ha molts municipis amb una densitat de població molt baixa en que els seus Ajuntaments no disposen de certs serveis. De fet, la realitat de moltes poblacions de la comarca és que són micropobles amb menys de 500 habitants (Ultramort és un municipi de 220 habitants, per exemple).

Fins ara el Consell Comarcal feia assistència urbanística a ajuntaments de la comarca com Ultramort, Verges, La Tallada, Ullastret, Garrigoles i Jafre per hores. 

El Consell Comarcal ha posat a disposició dels ajuntaments més petits convenis de col·laboració per ajudar-los periòdicament i segons les seves necessitats en el desenvolupament de tasques relacionades amb arquitectura. En aquests convenis els Serveis Tècnics del Consell es desplacen periòdicament a aquestes administracions per prestar servei.

Ja són diversos els ajuntaments que han sol·licitat els convenis d’assistència un dia a la setmana a jornada completa (7 hores presencials a un cost de 18.000€). Aquests ajuntaments són Parlavà, Vall Llobrega, Bellcaire, Begur, Verges i La Tallada d’Empordà. Poblacions com Garrigoles i Ullastret, en canvi, han sol·licitat convenis d’assistència 1 dia cada dues setmanes, amb 4 hores de dedicació (6.000€ anuals).

Altres administracions com Parlavà o Ultramort han demanat de poder seguir amb el conveni de col·laboració d’assistència a hores.

De moment el Consell Comarcal fa assistència a 9 municipis de la comarca. També s’ha engegat un conveni de col·laboració amb l’ajuntament de Torroella de Montgrí per prestar els serveis de delineació de l’àrea, que es fa a través d’un conveni d’hores.

Pel president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro  “ des del Consell Comarcal treballem per anar establint un sistema de treball pels petits municipis que no tenen una estructura d’oficina tècnica pròpia, la nostra obligació és ajudar als municipis de la comarca, i posar fil a l’agulla ràpidament per ajudar a aquelles poblacions que exposen les seves necessitats”.