S’inicia un programa per poder ocupar 38 persones sense feina de més de 30 anys en empreses locals

02/11/2020

Es tracta del programa 30Plus, que es torna a activar enguany, i que permetrà subvencionar entre 6 i 9 mesos aquests llocs de treball, vinculats a l’atenció al públic i al sector industrial alimentari.

El Consell Comarcal de Baix Empordà tornarà a gestionar enguany el Programa 30 plus, que ofereix 38 llocs de treball subvencionats entre 6 i 9 mesos a empreses de la comarca, i que es dirigeix a persones desocupades de 30 i més anys. La seva gestió anirà a càrrec de l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal i està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal, del Ministerio de Trabajo i Economia Social.

El programa contempla tres línies d'actuació pel seu desenvolupament. La prospecció i l'assessorament d'empreses, que és l'actuació que permet identificar les necessitats de contractació de les empreses del territori i per tant determinar els sectors laborals en els quals es volen realitzar les insercions. La segona, la formació vinculada al contracte de treball i a les necessitats de la persona participant. Aquesta formació permet dotar a les persones participants de competències professionals específiques d'un ofici per tal de millorar la capacitat productiva en el lloc de treball. Finalment, és mitjançant l'actuació d'acompanyament en el procés de contractació i formació, que permet al personal tècnic realitzar el suport a la persona treballadora per tal d'aconseguir una bona adaptació i consolidació de les tasques encomanades per l’empresa contractant. 

Pel que fa els àmbits laborals amb què es treballarà, es preveu la col·laboració amb l’àmbit d'atenció al client, amb la pretensió de promoure la contractació de llarga durada, així com incidir en la inserció de les persones participants en el sector industrial alimentari i, concretament, de perfils relacionats amb la carnisseria i la peixateria, entre d’altres. 

El conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Xavier Dilmé, explica que “aquest tipus d’actuacions són avui absolutament vitals perquè hi ha molta gent que ho està passant malament” i ha destacat “la importància de donar a les empreses els perfils que necessiten el màxim d’ajustat i a la persona inserida l’acompanyament necessari perquè pugui ocupar el lloc de treball més enllà del temps que dura la subvenció”. Dilmé ha afegit que “el Consell farà el màxim esforç per oferir tots els programes d’ocupació possibles que es convoquin perquè és una prioritat política de l’equip de govern comarcal”.

La darrera edició del Programa 30 Plus al Baix Empordà va comptar amb 34 empreses col·laboradores i la contractació de 37 persones majors de 30 anys, principalment en els sectors de carnisseria i atenció al client (comerç, administració i restauració).