Se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat conjuntament amb diferents entitats de la comarca  

01/12/2022

La Diada se celebrarà els 2 i 3 de desembre i està organitzada per totes les entitats de la comarca que treballen amb persones amb discapacitat. És la primera vegada que es prepara una programació conjunta.

Amb motiu del Dia Internacional de les persones amb discapacitat s’ha preparat una programació conjunta amb diferents entitats que treballen amb persones amb discapacitat a al comarca: Tramuntana, Vimar, Afatram, Associació Pots, Associació Castell i el CEE Els Àngels. La programació compta amb el suport del Consell Comarcal del Baix Empordà i  l’Ajuntament de Palafrugell i pot fer-se gràcies a la col·laboració d’Els Minyons de Santa Cristina, els Gegants de Calonge, la Colla Montgrins i Auro Music Van.

 

Les entitats que treballen amb persones amb discapacitat de la comarca s’han unit per celebrar el dia de les persones amb discapacitat el 2 i 3 de desembre. Les jornades, acollides per Palafrugell, consten de diverses conferències, tallers i xerrades, entre d’altres.

 

Així el dia 2 de desembre a la Pedrera de Palafrugell hi ha una jornada tècnica taula de debat participatiu dinamitzat per la psicoterapeuta, mestra i facilitadora de grups Cristina Saó. També hi ha programats tallers a càrrec de Vimar, el Tramuntana i el CEE Els Àngels. A les 12 h es farà l’acte de cloenda.

 

El dissabte  al matí els actes es traslladen a l’auditori Museu del Suro de Palafrugell. Es podrà gaudir d’una xerrada sobre drets i deures de les persones amb discapacitat a càrrec de l’entitat Support, una xerrada d’inclusió a càrrec de l’Associació Pots i també es gravarà el podcast Palafrugell Social de Ràdio Palafrugell, a càrrec de l’Associació Afatram.

A la tarda, a la Bòbila de Palafrugell, es podrà gaudir d’una actuació de Gegants amb els Gegants de Calonge i Minyons de Santa Cristina, i un concert amb la cantautora Autora Ortiz ¡, també un concert del grup Coi els Montgrins.            

 

Per a la consellera de l’àrea, Sílvia Romero, “estem contents que per primera vegada haguem pogut unir esforços per poder organitzar, conjuntament, aquestes jornades que tenen l’objectiu de visibilitzar les persones amb discapacitat i sobretot reivindicar els seus drets.”

Per la seva banda el President, Joan Manel Loureiro explica que o“tenim la sort que a la comarca del Baix Empordà són diverses les entitats que vetllen pels drets i el benestar de les persones amb discapacitat. Les administracions donem ple suport a les iniciatives que poden sorgir i prova d’això són programes com el d’aquest cap de setmana”.