Se celebra la primera Jornada de Turisme Inclusiu del Baix Empordà organitzada pel consell comarcal

15/06/2021

Prop d’unes quaranta persones interessades en promoure un turisme inclusiu assisteixen a la jornada

 

Aquest matí, s’ha celebrat la primera Jornada de Turisme Inclusiu del Baix Empordà. La jornada s’ha realitzat de 9h a 14h a l’Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí i ha comptat amb la participació de prop d’unes quaranta persones del sector turístic públic i privat del Baix Empordà.

La jornada ha estat inaugurada pel Sr. Jordi Colomí Massanas, alcalde de l’ajuntament de Torroella de Montgrí i pel Sr. Xavier Dilmé, vicepresident primer i conseller de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà.

L’objectiu de la jornada ha estat sensibilitzar i conscienciar al sector turístic de la importància de treballar un turisme inclusiu a la comarca. S’ha destacat que és necessari treballar un turisme per a tothom, no només perquè és una responsabilitat social sinó també, perquè és un valor diferencial i qualitatiu que posicionarà el Baix Empordà com a destinació turística.
La jornada ha comptat amb la participació del Sr. Diego González, president de la Red Española de Turismo Accesible – RedEstable, que ha remarcat amb dades i xifres el mercat potencial que la destinació s’està perdent així com és d’important impulsar l’accessibilitat universal i el disseny per a tothom. Seguidament, tres casos reals i d’èxit han explicat com fer més accessibles les activitats nàutiques, els museus i les platges. Les empreses i serveis turístics que han explicat la seva experiència han estat: la Vela Adaptada a l’Escala (Club Nàutic – L’Escala), la Pedrera i la Platja de Torre Valentina de Sant Antoni de Calonge.

Després de la pausa, la jornada ha continuat amb la realització d’una taula rodona amb les entitats que integren la Taula d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà. L’enfocament de la taula, ha estat parlar de la necessitat de tenir al Baix Empordà no només l’allotjament o una activitat turística accessible sinó tota la cadena de valor del turista accessible, és a dir, des de que planifica el seu viatge, arriba al Baix Empordà, el gaudeix i se’n va. De fet, s’ha remarcat que és un dels principals objectius que es vol aconseguir amb el Pla d’Accessibilitat Turística.

El Sr. Xavier Dilmé, vicepresident primer i conseller de turisme del Consell Comarcal, ha remarcat: l'oferta turística del Baix Empordà volem que sigui el màxim de potent possible, una oferta de qualitat, però només serà possible si és una oferta a l'abast de tothom, també de les persones amb necessitats espacials. Amb aquest objectiu estem treballant institucions, emprenedors i associacions que treballen la inclusió.

El president del consell comarcal, el Sr. Joan Manel Loureiro ha conclòs l’acte animant al sector turístic a participar en el Pla d’Accessibilitat Turística i aconseguir el segell comarcal de turisme per a tothom que atorga aquesta entitat als serveis i establiments turístics accessibles que participen al pla.
El Pla d’accessibilitat turística del Baix Empordà té l’objectiu de posar en valor la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.

Els destinataris d’aquest projecte són tots aquells espais públics i privats que formen part de l’oferta turística del Baix Empordà i que volen millorar la seva accessibilitat turística, per exemple: oficines de turisme, espais naturals, recursos culturals, empreses d’allotjament, restaurants, empreses de turisme actiu, etc. Els destinataris finals són turistes, visitants i totes aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat (física o motriu, sensorial o intel·lectual), mobilitat reduïda o necessitats especials.