Sessió informativa sobre les franges de prevenció d'incendis forestals a Mont-ras

06/03/2024

Divendres dia 1 de març es va celebrar al Pavelló municipal de Mont-ras la sessió informativa sobre el “Projecte executiu d’obertura i manteniment de les franges de prevenció d’incendis”

Divendres dia 1 de març es va celebrar al Pavelló municipal de Mont-ras la sessió informativa sobre el “Projecte executiu d’obertura i manteniment de les franges de prevenció d’incendis” d'acord amb la Llei 5/2003, de 22 d'abril, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situats en terrenys forestals.

La sessió, que va comptar amb l’assistència d’unes 100 persones, es va estructurar en 4 parts. En primer lloc, des de la Diputació de Girona, el Cap de Servei de Medi Ambient, va exposar el marc legal vigent i les obligacions dels propietaris i de l’ajuntament.

En segon lloc,  el cap de Parc de Bombers de Palafrugell i el sotsinspector de la zona de l’Alt i el Baix Empordà van explicar quin és el risc real existent, com funcionen les franges davant d'un incendi forestal, com els bombers gestionen un d’incendi forestal en zones d'urbanitzacions i a llindar de les zones urbanes i quins són els protocols que han d’implementar els veïns, amb consells d’autoprotecció.

A continuació, per part dels Agents Rurals,  l’Agent Major d’Incendis de la Garrotxa i el Cap de l’Àrea Bàsica de la província de Girona, van explicar les condicions tècniques que han de complir les franges perimetrals de seguretat.

Finalment, el cap de l’Àrea de Sostenibilitat i Acció Climàtica, del Consell Comarcal del Baix Empordà, va explicar el suport que s’ofereix al municipi des del Servei Comarcal de Prevenció d’Incendis, tant fent la gestió de les tasques prèvies a la licitació de les obres, com per la contractació d’aquestes. Posteriorment, juntament amb la tècnica de Protecció Civil de l’àrea, es van fer alguns aclariments individuals a la ciutadania i es va posar a disposició el servei d’assessorament comarcal,  amb les dades de contacte, per a resoldre altres dubtes que poguessin haver quedat.