Sessió informativa sobre salut i atenció social per a temporers

12/08/2021

La sessió tenia com a objectiu informar als temporers i responsables de la campanya de la poma del procediment d’actuació enfront la Covid-19 i el dispositiu d’atenció social que s’obrirà a l’agost a Torroella de Montgrí.

Al llarg de la sessió celebrada el 30 de juliol al Centre Cívic d'Ullà, els tècnics del Departament de Salut van fer un recordatori de què és la Covid-19, amb dades actualitzades, simptomatologia, transmissió i incubació, fent especial èmfasi en la nova variant Delta. Tanmateix varen repassar les mesures per evitar la transmissió i el contagi ja sigui en la higiene personal, el lloc de treball i durant els desplaçaments, el procediment d’actuació enfront possibles casos i la importància de la vacunació. Al final, hi va haver un torn de paraula on els assistents varen poder aclarir els dubtes que tenien.

Un cop acabat el torn de Salut, des del Servei d’Acollida, vàrem informar, com a novetat d’enguany, de l’obertura d’un dispositiu d’atenció social per als treballadors temporers. Aquest servei estarà ubicat a la seu que Càritas té a Torroella de Montgrí (c/ Sant Genís, 6), tot i que estarà gestionat per Creu Roja. L’horari d’obertura serà de dilluns a dissabte de 19 a 21h i s’hi oferirà servei de dutxa, menjar, assessorament, etc. segons demanda.

De la mateixa manera, seguint amb la línia d’actuacions dutes a terme la campanya passada, s’ha activat el grup de Whatsapp Business amb empresaris i capatassos de diverses explotacions del Baix Empordà amb l’objectiu que segueixi sent un canal de comunicació àgil a l’hora de distribuir informació, aclarir dubtes i enviar àudios, traduïts en diversos idiomes (àrab, amazic, fula, mandinga, romanès, sarahule) perquè la informació pugui arribar a tothom.

Aquestes actuacions formen part del Pla d’acció territorial per a l’atenció sanitària dels temporers que ha elaborat, per segon any consecutiu, el Departament de Salut en col·laboració amb els Serveis Territorials a Girona dels Departaments d’Empresa i Treball, Drets Socials, Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, l'EAP de Torroella de Montgrí (SSIBE), l'EAP de l'Escala (Fundació Salut Empordà), l'EAP de Roses-Castelló d'Empúries (ICS), el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, el Consell Comarcal del Baix Empordà i els ajuntaments de la zona.