Setmana Europea de la Prevenció de Residus

24/11/2020

Del 21 al 29 de novembre s’organitzen arreu d'Europa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Aquest any els protagonistes són els residus “invisibles”. Aquells residus que es generen a la producció o d'aquells que són immaterials.

 

 

Com cada any, el Consell Comarcal del Baix Empordà s’ha adherit a la Setmana Europea de Prevenció de Residus, prevista del 21 al 29 de novembre.

L’edició d’aquest any està dedicada als residus invisibles, es refereix a aquells residus que es generen en la fabricació d’un producte que ens són invisibles als consumidors. Un bon exemple és que per la fabricació d’uns texans es generen 25 kg de residus, i l’equivalent a 6,3 kg de CO2, o per la fabricació d’un portàtil fins a 1.200 kg de residus i 120 kg de CO2, o fins i tot , tal i com explica al cartell adjunt,  l’emmagatzematge i enviament de dades també genera residus i deixa una petjada ecològica en l’emissió de CO2 .

Per contribuir entre tots a la mitigació del canvi climàtic, s'ha proposat a tots els treballadors del Consell Comarcal del Baix Empordà que durant la setmana vinent,  i coincidint amb la Setmana Europea de prevenció de residus, dediquin 2 hores a eliminar arxius i correus innecessaris, com a acció per la campanya, però que també incorporeu aquesta bona pràctica en el vostre dia a dia.

És amb la presa de consciència i amb les accions de cadascú de nosaltres que s’aconseguirà reduir i mitigar el canvi climàtic, és responsabilitat de tots.

Per saber-ne més: http://residus.gencat.cat/ca/ambits_dactuacio/prevencio/setmana_europea/dies_tematics/

Informació addicional

  • Setmana Europea de la Prevenció de Residus