Tot a punt per la tornada a l'escola

10/09/2020

El transport escolar és competència del Consell Comarcal del Baix Empordà. Actualment hi ha una quarantena de rutes escolars a la comarca, que recentment s’han adjudicat a sis empreses diferents pel curs 20-21 i pel 21-22

Tot a punt per iniciar el curs 2020 2021 amb mesures preventives, també al transport escolar

 

El transport escolar és competència del Consell Comarcal del Baix Empordà. Actualment hi ha una quarantena de rutes escolars a la comarca, que recentment s’han adjudicat a sis empreses diferents pel curs 20-21 i pel 21-22

 

Amb l’inici del nou curs escolar 2020-2021 es posa en marxa el servei de transport escolar a les escoles i instituts de la comarca. 

El Consell Comarcal del Baix Empordà, juntament amb la col·laboració de les empreses que presten el servei de transport escolar a les diferents rutes, d’acord amb les directrius del Departament d’Educació de la Generalitat s’han establert unes mesures de seguretat davant la situació actual de Covid19. 

Les mesures, que s’esmenten a continuació, són de compliment obligatori per poder fer ús del servei:

-       L’alumnat que tingui símptomes compatibles amb la Covid19 no podrà accedir al transport escolar

-       L’ús de mascareta és obligatori en el transport per l’alumnat a partir de 6 anys i recomanable pels de 3 a 5 anys. En cas de no dur la mascareta no es podrà pujar a l’autobús. 

-       Cada alumne disposarà d’un lloc fixe al vehicle que haurà de respectar al llarg de tot el curs escolar, per tal de minimitzar la circulació dins del vehicle. 

-       A les parades cal que es mantinguin les distàncies físiques adequades entre unitats familiars i que sempre s’utilitzin les mascaretes. 

-       L’empresa de transport escolar es compromet a netejar i desinfectar els autobusos abans d’iniciar cada nou servei tant d’anada com de tornada. 

 

Tot el personal de servei ha estat format en les mesures de seguretat que s’han de prendre davant la Covid19.

Es recomana que les famílies verifiquin abans de sortir de casa l’estat de salut de l’infant i que cada nen/a porti una mascareta de reserva per si aquesta es trenca o es perd.

Sobre l’assignació de seients en el transport, es delimitarà el vehicle per zones segons els centres escolars, en el cas de germans i alumnat que convisqui junt s’assignaran les places una al costat de l’altra i es procurarà la màxima separació entre l’alumnat usuari sempre que el nivell d’ocupació ho permeti. 

En el comunicat enviat a les famílies dels usuaris, a part de les normes de seguretat, també s’avisa que l’aplicació d’aquestes mesures pot comportar durant els primers dies de curs alguns retards sobre els horaris del servei de transport escolar fixats. Si es comprova que els retards són reiterats, el protocol s’actualitzarà al temps real de la ruta, prèvia comunicació a les famílies a través d’SMS. 

 

Actualment es disposa de prop d’una quarantena de rutes escolars al Baix Empordà. Ja s’han adjudicat aquestes rutes/lots i en total seran 6 les empreses que desenvoluparan el servei: Sarfa SL, Autocars Martí PI SA, Autocars Ízaro SA, GironaBus SL, RJ Autocares SL i Estarriol Bus, SL, ordenades de major a menor nombre d’adjudicacions. 

 

Des del Consell es demana la col·laboració de totes les parts implicades: famílies, alumnat usuari del transport, personal del servei, en el compliment de les mesures per tal que el transport escolar es desenvolupi amb la màxima seguretat per a tothom. Per a la consellera responsable de l’àrea, Roser Font ”És important que tothom s'impliqui en el compliment de les normes de prevenció i convivència de manera que puguem garantir la màxima seguretat pel desenvolupament del curs escolar. Els infants i joves es mereixen una bona tornada als centres escolars després de tots aquests mesos sense assistir a les classes. 
Ha afegit que “des del Consell Comarcal del Baix Empordà responsable de l'organització dels serveis de Menjador i Transport estem treballant des de fa mesos per adaptar-nos a la nova situació i poder donar resposta a les noves necessitats en coordinació amb el Departament d'Educació, els centres escolars de la comarca i les empreses concessionàries dels serveis. A més en aquests moments d'incertesa, volem posar en valor l'educació entesa com a un servei públic essencial per a la nostra infància i joventut, i un mitjàimprescindible per a la cohesió social i la igualtat d’oportunitats”.

Des de la web del Consell Comarcal es pot consultar la informació sobre les rutes escolars del curs 20-21: https://www.baixemporda.cat/ca/rutes_transport.html

 

Augmenten les sol·licituds de beca menjador respecte el curs passat 

En total s’han tramitat 2.100 beques menjador, més que durant tot el curs 2019-2020. L’Àrea d’ensenyament del Consell Comarcal ha comptabilitzat prop de 400 sol·licituds més que en període ordinari.

 

El dia 1 d’octubre es torna a obrir la convocatòria per poder sol·licitar aquesta ajuda, per tal que les famílies que no van sol·licitar la prestació puguin fer-ho a partir d’aquesta data.

El percentatge d’ajuda que es concedeix aquest curs és d’un 70% (el curs passat era d’un 50%) o del 100% en funció de la puntuació obtinguda amb la documentació requerida.

 

Ja s’ha publicat la primera resolució de sol·licitud d’ajut per un import total de 1.082.612,90€. Les famílies han estat avisades per SMS i també s’ha informat els centres escolars i als serveis socials.