Treballa la feminitat

14/10/2021

Activitats programades per treballar la feminitat i per arribar a la igualtat entre les dones tot respectant les diferències i donant valor a allò que és femení.

El Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones de la Bisbal d’Empordà, amb la col·laboració del SIAD del Consell Comarcal del Baix Empordà i de l’Institut Català de les Dones i el finançament del Pacto de Estado contra la Violencia, ha programat per vuitè any consecutiu un conjunt d’activitats per treballar la feminitat. I és que, per arribar a la igualtat entre dones i homes, cal respectar les diferències i tornar a donar valor a allò que és femení, per això des de fa set anys es programen diferents activitats per donar visibilitat a la feminitat i per oferir espais on les dones puguin desenvolupar diferents activitats que les ajudin a sentir-se millor amb elles mateixes i a compartir-ho amb altres dones.

En aquest sentit, enguany s’han programat tres tallers que es faran de l’octubre al novembre. I seran “Mindfulness: l’art de viure en el present”,  “El meu úter, el meu poder” i “ La importància del sòl pelvià i com tenir-ne cura”

Els tallers són gratuïts, però les places són limitades, per això cal fer inscripció prèvia. El lloc on es faran és a les dependències de les Escoles Velles (c. de l’1 d’Octubre de 2017, 16-24 de la Bisbal d’Empordà) i a les de l’Ajuntament Vell (c. Mesures, 17 de la Bisbal d’Empordà).

Els tallers es desenvoluparan respectant totes les mesures necessàries per a la prevenció del contagi de la COVID-19.

 

Dijous 28 d’octubre i 4, 11 i 18 de novembre, de 19 a 21 h

TALLER : “MINDFULNESS: l’art de viure en el present.

El mindfulness pretén entendre la nostra ment i l’origen del nostre patiment, els pensaments.

En aquest taller es treballa la relació dels nostres pensaments i els sentiments que aquests ens generen, a vegades de manera inconscient.

Lloc on es farà el taller: dependències de les Escoles Velles (c. de l’1 d’Octubre de 2017, 16-24 de la Bisbal d’Empordà)

A càrrec de Mònica Sánchez Segura.

 

Dissabte 13 de novembre de de 9.30 a 13.30 h

TALLER : “EL MEU ÚTER, EL MEU PODER.” Taller vivencial per a dones de totes les edats.

Les dones compartim l’essència del ritme lunar, compartim una profunda connexió amb els cicles naturals.

En els nostres òrgans sexuals és on es troba la major càrrega energètica del nostre cos.

L’úter és un múscul, un teixit, un òrgan sensible, que té un ritme, un pols, un batec com el cor.

Connectar amb el nostre úter és connectar amb el nostre poder creador, d’idees, de vida, de projectes...

A través de la respiració, del ball i el moviment conscient, compartirem un espai on gaudirem i aprendrem les unes de les altres.

Lloc on es farà el taller: dependències de les Escoles Velles (c. de l’1 d’Octubre de 2017, 16-24 de la Bisbal d’Empordà).

A càrrec de Montserrat Graupera Miguel.

 

Dimarts 23 de novembre de 19 a 21 h

TALLER: “LA IMPORTÀNCIA DEL SÒL PELVIÀ I COM TENIR-NE CURA”

En el taller aprendrem mitjançant la pràctica i la teoria què és i de quines estructures es compon el sòl pelvià femení, així com els diferents exercicis que ens ajuden a tenir-ne cura.

Tenir un bon to muscular al sòl pelvià és de vital importància per prevenir la incontinència urinària, el prolapse, disminuir la síndrome premenstrual, estabilitzar la pelvis i prevenir mals d'esquena.

En el postpart és molt indicat realitzar exercicis per a la recuperació, no només del sòl pelvià, sinó dels òrgans femenins i dels teixits adjacents.

Lloc on es farà el taller: dependències de l’Ajuntament Vell (c. de les Mesures, 17 de la Bisbal d’Empordà).

A càrrec d’Eduvigis Rubio Domene.

Totes les activitats són gratuïtes, però cal fer inscripció prèvia telefonant al 972 64 23 10 o per correu electrònic a siad@baixemporda.cat.

US HI ESPEREM!!!