Trobada telemàtica amb les empreses empordaneses per oferir-los recursos i informació

03/12/2020

Ahir es va desenvolupar una sessió telemàtica organitzada pel Consell Comarcal i els Ajuntaments de la zona, on hi van participar el SOC, Acció a Girona del Departament d’Empresa i Coneixement, així com l’Associació Gironina d’Orientació Empresarial

Donar suport a les empreses del territori i informar-les dels recursos existents per poder afrontar la crisi derivada de la pandèmia és el principal objectiu de la trobada telemàtica que es va desenvolupar ahir.

El vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller comarcal de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, va presidir l’acte i va ressaltar “la voluntat de proximitat de les administracions locals d’estar al costat del teixit empresarial perquè cap empresa quedi enrere en la situació actual”.

En l’acte, on hi van participar nombroses empreses de la comarca, sobretot PIMES, va comptar amb la participació del Sr. Àlex Llovet, cap del Servei d’Empreses del SOC, que explicava les diferents mesures que el SOC i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies estan posant a disposició dels autònoms i petites empreses per tal d’ajudar-los a suportar la càrrega que suposa la reducció de l’activitat econòmica. També ha posat a disposició dels assistents les Oficines de Treball de Palamós i La Bisbal per atendre les necessitats de les empreses i treballadors de la comarca.

També va comparèixer el Sr. Ferran Rodero, Delegat d’Acció a Girona del Departament d’Empresa i Coneixement, que ha explicat els diferents serveis que l’ens posa a disposició de les empreses per promoure la innovació i la internacionalització de les mateixes. Va fer especial atenció a l’oferta de “Cupons” per tal que les empreses puguin finançar necessitats d’assessorament externes per tirar endavant els seus projectes. El Sr. Rodero també s’ha ofert per atendre a través de la Delegació de Girona totes les demandes de les empreses de la Comarca.

Finalment intervenia el Sr. Ricard Batalla, Vicepresident de l’Associació Gironina d’Orientació Empresarial (aGOe), que amb la seva experiència de gestió empresarial donava orientacions per ajudar a les empreses a reorientar i repensar els seus plans de negoci per fer front a la situació i adaptar-se a les noves tendències de la competitivitat mundial.

La sessió forma part de les diverses activitats que des del Consell Comarcal, en col·laboració amb els Ajuntaments de la comarca, està duent a terme per promoure la ocupació de qualitat. Aquestes activitats formen part de Projectes Innovadors i Experimentals que promou i finança el SOC de la Generalitat de Catalunya