Uns 90 veïns de Corçà assisteixen a la sessió informativa sobre les franges de protecció d’incendis

07/02/2022

El Consell Comarcal del Baix Empordà, per delegació de l'Ajuntament de Corçà, està gestionant les franges de protecció d'incendis del municipi


La sessió va tenir lloc el divendres 4 de febrer a la sala polivalent de Corçà, sota el títol: "Les obligacions de la Llei 5/2003 de prevenció d'incendis forestals a propietaris i veïns. Les franges perimetrals de seguretat, el risc d'un incendi forestal i consells d'autoprotecció". 

El Consell Comarcal del Baix Empordà, per delegació de l'Ajuntament de Corçà, està gestionant les franges de protecció d'incendis del municipi i, tal com s'ha fet en altres municipis, s'ha convocat a tots els veïns, especialment als afectats per les franges, tant els que són propietaris d'elements aïllats, com els propietaris forestals afectats per la franja perimetral dels nuclis de població. 

Abans d'iniciar les tasques d'execució de les franges és molt important que tots els veïns del municipi siguin coneixedors de què es farà i el perquè. En l'actual situació de canvi climàtic, sequera i estat dels boscos, l'única opció per protegir els habitatges, explotacions i nuclis dels incendis forestals és mitjançant una franja perimetral de com a mínim 25 metres. 

Aquestes sessions informatives es divideixen en tres parts, la primera on des del Consell Comarcal s'explica les obligacions tant dels ajuntaments com dels propietaris; la segona on els agents rurals descriuen com ha de ser la franja i finalment la part que imparteixen els bombers on s'exposa com actuen les franges i què passa si no es té aquesta protecció contra els incendis forestals. 

Les sessions informatives formen part del Pla de serveis de la Diputació de Girona i, juntament amb el Consell Comarcal, des del 2017 ja se n'han impartit 24 amb una assistència d'un total de 1260 persones. 

Durant aquests darrers dos anys de restriccions per la pandèmia, es van editar un seguit de vídeos i càpsules informatives, que es poden visualitzar a la web https://www.baixemporda.cat/ca/carta-de-serveis/proteccio-civil/franges-de-proteccio-d-incendis-forestals/