Vespres de vi al monestir de Sant Miquel de Cruïlles

10/06/2022

Vespres de vi al monestir de Sant Miquel de Cruïlles, unes visites guiades per conèixer el patrimoni vitivinícola i històric de la zona


Aquest cicle de visites amb tast de vins representen la reactivació cultural del monestir després de les recents obres de consolidació.

Aquest vespre Glops d’Història i el Consell Comarcal del Baix Empordà han presentat un cicle de visites amb tast de vins al monestir de Sant Miquel de Cruïlles. Es tracta de la primera activitat cultural que acollirà el monestir després de les obres de consolidació que s’hi han efectuat recentment. Les visites tindran lloc els mesos de juliol i agost i permetran al públic reflexionar sobre la riquesa cultural i històrica del monument, una de les joies del romànic empordanès i un dels conjunts artístics més complets de Catalunya.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro i la consellera comarcal de Cultura, Agnès Gasull, entre altres representants de l’ens comarcal. També hi ha estat present l’alcalde de l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Dani Encinas, així com representants d’hotels, cellers i restaurants del territori.

Per la consellera de Cultura del Consell Comarcal del Baix Empordà, Agnès Gasull, “ens fa especial il·lusió presentar aquest cicle de visites guiades, ja que representen l’inici de la reactivació cultural del monestir de Sant Miquel de Cruïlles, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, afavorint l’obertura i visita del conjunt, un imprescindible dins el patrimoni baix-empordanès”. Gasull ha afegit que “amb aquesta proposta que combina cultura, patrimoni i vi facilitem a tots els visitants que puguin gaudir de l’encant del  monument, mentre dinamitzem un actiu històric del Baix Empordà fins ara considerat poc conegut pel públic en general”.

Amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni vitivinícola de l’Empordà, Glops d’Història organitza itineraris guiats en què immergeix al públic en la història del vi i els paisatges del territori. Així doncs, amb aquesta activitat al monestir de Sant Miquel de Cruïlles es vol donar a conèixer el monument, la tradició del cultiu de la vinya i la producció de vi a l’edat mitjana i la seva vinculació amb els monestirs benedictins i els cellers i productors actuals de la zona.

Vespres de vi al monestir de Sant Miquel de Cruïlles es durà a terme tots els divendres del mes de juliol i agost, de 19 a 20:30 h, a càrrec de Glops d’Història. Per a més informació, es podrà consultar la pàgina web www.glopsdhistoria.cat a partir del 20 de juny.

L’activitat inclou la visita guiada al monestir i el tast de tres vins elaborats al Baix Empordà vinculats a la història del monestir.