Vespres de vi al monestir de Sant Miquel de Cruïlles

01/06/2022

Es tracta d’un cicle de visites al monestir que inclouen el tast de tres vins elaborats al Baix Empordà vinculats a la història del monument.


Glops d’Història, conjuntament amb l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Baix Empordà, organitzen un cicle de visites amb tast de vi al monestir de Sant Miquel de Cruïlles, els mesos de juliol i agost, amb motiu de la reobertura del conjunt després de les obres de consolidació realitzades durant l’any passat. Aquesta activitat vol reflexionar sobre la riquesa cultural i històrica del monument, una de les joies del romànic empordanès i un dels conjunts artístics més complets de Catalunya.

Les visites amb tast de vi són un revulsiu turístic que aconsegueixen atraure nous públics a fruir del patrimoni cultural del territori. Una proposta doncs que marida cultura, patrimoni i vi i que dinamitza un actiu històric poc conegut del Baix Empordà.

Amb aquesta activitat es vol donar a conèixer el monument, la tradició del cultiu de la vinya i la producció de vi a l’edat mitjana i la seva vinculació amb els monestirs benedictins i els cellers i productors actuals de la zona.

Vespres de vi al monestir de Sant Miquel de Cruïlles es durà a terme tots els divendres del mes de juliol i agost, de 19 a 20:30 h, a càrrec de Glops d’Història. Per a més informació, es podrà consultar la pàgina web www.glopsdhistoria.cat a partir del 20 de juny.

L’activitat inclou la visita guiada al monestir i el tast de tres vins elaborats al Baix Empordà vinculats a la història del monestir de Sant Miquel de Cruïlles.

El proper 10 de juny es donarà el tret de sortida a aquest cicle de visites guiades amb una presentació institucional als mitjans de comunicació i a les empreses del sector turístic.