Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


AGOST 2015 - EL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ I PIMEC GIRONA SIGNEN UN CONVENI PIONER PER DINAMITZAR I DONAR SUPORT A L’EMPRENEDORIA I EL PETIT EMPRESARIAT DEL BAIX EMPORDÀ

Dinamitzar i donar suport als joves que emprenen i als petits empresaris del Baix Empordà és l’objectiu del conveni de col·laboració que el Consell Comarcal del Baix Empordà i Pimec Girona han subscrit. Entre d’altres avantatges, s’ofereix  una quota reduïda a l’associació per tots aquells que facin ús de l’Espai Empresa del Consell Comarcal i disposició d’espais per a actes i reunions.

El President del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català, i el president de Pimec Girona, Pere Cornellà, acompanyats pel president de Pimec Joves empresaris Girona, Marc Teixidor, han ratificat aquest matí un conveni pioner per a la dinamització del petit i mitjà teixit empresarial de la comarca, i també per afavorir i facilitat l’accés a l’emprenedoria.

El conveni està orientat a joves empresaris o emprenedors, amb o sense experiència, fins als 41 anys, i suposa un intercanvi de serveis, en favor de l’empresari i l’emprenedor, entre l’associació empresarial i l’ens comarcal; i està especialment orientat al centenar de persones que cada any s’assessoren a l’Espai Empresa del Consell Comarcal.

Així, el usuaris de l’Espai Empresa tindran, en fer-se socis de Pimec, una quota anual reduïda de 30€ el primer any. A més, els usuaris de Pimec mitjançant les condicions d’aquest conveni podran sol·licitar al Consell Comarcal espais per a fer reunions i actes d’empresa. Alhora, ambdues entitats col·laboraran en la difusió dels actes respectius, i es col·laborarà en formació específica.

El President del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català, va destacar l’experiència de l’ens en l’assessorament a l’emprenedoria, doncs fa 15 anys que el Consell presta aquest servei, “i l’experiència es suma al coneixement del territori i les necessitats de l’empresariat local”. Per la banda del president de Pimec  Girona, Pere Cornellà, va incidir en l’experiència de la patronal de la petita empresa en “donar estructura, camí i mètode” a tots els que s’aventuren al món empresarial o volen consolidar-hi la seva posició.

L’Espai Empresa, un servei d’èxit

L’Espai Empresa del Consell Comarcal del Baix Empordà funciona des de fa 15 anys i l’any passat va assessorar un centenar de persones sobre el seu projecte empresarial. La iniciativa de col·laborar amb Pimec, que és pionera al territori de les comarques de Girona, va gestar-se arran de la participació de Cornellà i de Teixidor en totes les edicions del Saló de l’Ocupació, la Formació i l’Empresa que el Consell Comarcal del Baix Empordà organitza des de fa tres anys.

Des de l’Espai Empresa es considera fonamental que, després dels serveis d’orientació bàsica que presta aquest servei públic (on els usuaris demanen, sobretot, informació sobre els tràmits per crear empreses, com elaborar un pla empresarial, els ajuts existents i les facilitats de finançament), els empresaris i emprenedors puguin accedir a l’assessoria més específica i sectorial que els presta la patronal de la petita i mitjana empresa, tot establint així una xarxa de coneixement a disposició del teixit empresarial local.

L’Espai Empresa va permetre la creació, el 2014, de 18 noves empreses, va facilitat formació a 111 persones i es van fer 20 assistències de consolidació a empreses ja en actiu. També es va prestar assessorament financer a 25 empreses i es va sensibilitzar 155 persones sobre els aspectes més destacats de l’activitat empresarial i el règim d’autònoms.

La majoria dels usuaris que s’acosten a l’Espai Empresa del Consell Comarcal del Baix Empordà hi exposen idees de negoci relacionades amb el sector serveis. L’Espai Empresa, que està englobat dins l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme, aprofita també les sinèrgies creades per l’experiència professional de la resta de personal de l’àrea per assessorar sobre aspectes relacionats amb el màrqueting, el turisme o la gastronomia i el producte local.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies