El Baix Empordà camina pels drets de les persones grans

13/06/2023

En el marc del Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament envers les persones grans, el Consell Comarcal del Baix Empordà, Dipsalut i Ajuntaments de la comarca han organitzat caminades per denunciar aquesta situació.

 

Dimarts, 13 de juny de 2023.

 

Aquest dijous, dia 15 de juny, el Consell Comarcal del Baix Empordà s'adhereix al Dia mundial de la presa de consciència de l'abús i el maltractament envers les persones grans per denunciar aquest problema mundial que afecta la salut i els drets humans de milions de persones.

 

“El maltractament a les persones grans és un problema social generalitzat que pot afectar a una persona independentment de la seva classe social o del seu entorn de residència i que afecta majoritàriament a la població femenina”, afirma el Consell de la Gent Gran de Catalunya. Per aquest motiu, és important crear consciència pública sobre aquest tipus de violència, a més de promoure la investigació i la formació sobre aquesta causa.

 

Seguint aquesta línia, des de l'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal, Dipsalut i Ajuntaments de la comarca s’han organitzat diverses accions per defensar els drets de les persones grans com la il·luminació de verd d’edificis emblemàtics. El mateix dia 15 de juny hi haurà caminades, manifestacions i lectures del Manifest  a Castell d’Aro-Platja d’Aro i s’Agaró, la Bisbal d’Empordà, Palafrugell, la Tallada d’Empordà, Pals, Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Torroella de Montgrí. Aquests són els horaris i punts de trobada:

 

  • CASTELL D’ARO, PLATJA D’ARO I S’AGARÓ: 10 h – Parc dels Estanys. Recorregut de 500 m aprox; adaptat per fer amb cadira de rodes i caminador.
  • LA BISBAL D’EMPORDÀ: 9.30 h – Pavelló Municipal d’Esports, recorregut fins al Parc 8 de Març (3 km aprox.).
  • LA TALLADA D’EMPORDÀ: 19.15 h – Sortida des de l’Empordanet, recorregut fins a l’Ajuntament (3 km aprox.).
  • PALAFRUGELL: 11 h – Local del Consell de la Gent Gran (Onze de Setembre), recorregut fins a l’Esplai de la Gent Gran. *Samarretes blaves amb lema reivindicatiu “Soc gran, no invisible” fins a acabar existències i pica-pica a l’arribada.
  • PALS: 16.45 h – Parc de Salut, al costat del Pavelló, recorregut fins a l’Ajuntament (3 km aprox.).
  • SANTA CRISTINA D’ARO: 9.30 h – Davant de l’Oficina de Turisme, recorregut pel carril bici (5 km aprox.).
  • SANT FELIU DE GUÍXOLS: 9.30 h – Plaça Salvador Espriu, recorregut fins a la plaça Miquel Murlà (3 km aprox.). *Cal inscripció prèvia i es pot fer sol·licitud de samarreta amb lema.
  • TORROELLA DE MONTGRÍ: 8 h – L’Esplai Ter, recorregut fins a l’Ajuntament (3 km aprox.).

 

Finalment, es proposa als participants de les caminades vestir-se amb una samarreta blanca per defensar aquests drets. En el cas de Sant Feliu de Guíxols cal inscripció prèvia i es pot fer sol·licitud d’una samarreta amb un lema pels drets de les persones grans i a Palafrugell es lliurarà una samarreta blava amb el lema reivindicatiu “Soc gran, no invisible”, feta expressament per a aquest esdeveniment.