Arxivers del Baix Empordà

El Grup d'Arxivers del Baix Empordà (ABE) es va constituir l'any 2010 per treballar conjuntament en la confecció d'un quadre de classificació funcional pels documents de les administracions locals de la comarca. Aplega els arxivers i arxiveres municipals de Begur, Calonge, Castell-Platja d'Aro, Palafrugell, Palamós, Pals, Santa Cristina d'Aro i Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí, l'arxivera del Consell Comarcal i la directora de l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà.

Des de la seva constitució fins a l'actualitat ha elaborat el quadre de classificació funcional que està a disposició de tots els ajuntaments de la comarca i ha participat activament en la configuració del GIAL, la plataforma de gestió dels documents electrònics creada per l'Àrea d'Informàtica del Consell Comarcal que és un gestor documental que garanteix el correcte tractament de la documentació en totes les seves fases, des de la seva creació fins al seu arxivament. Actualment continuem treballant per acordar solucions conjuntes als reptes que, dia a dia, es presenten en la nostra professió.

Les necessitats de la societat actual requereixen que els arxivers tinguin una formació molt completa, que va des del perfil de gestor documental al servei de les administracions on treballa, fins el més tradicional, al servei més directe dels ciutadans com a coneixedor de la documentació històrica i informació local per servir a la recerca i fer-ne difusió.

Notícies

http://arxiversdelbaixemporda.blogspot.com.es/p/qui-som.html