-
ESCOLA ARDENYA
St. Feliu de Guíxols
-
ESCOLA BALDIRI I REIXACH
St. Feliu de Guíxols
-
ESCOLA BARCELÓ I MATAS
Palafrugell
-
ESCOLA CARRILET
Palafrugell
-
ESCOLA DOCTOR ARRUGA
Begur
-
ESCOLA EL RAJARET
Bellcaire
-
ESCOLA EL RODONELL
Corçà
-
ESCOLA ELS ÀNGELS
Palamós
-
ESCOLA ELS ESTANYS
Platja d'Aro
-
ESCOLA EMPORDANET
La Bisbal d'Empordà
-
ESCOLA FANALS D'ARO
Platja d'Aro
-
ESCOLA FORALLAC
Vulpellac
-
ESCOLA GAZIEL
St. Feliu de Guíxols
-
ESCOLA JOAN DE MARGARIT
La Bisbal d'Empordà
-
ESCOLA LA BRANCA
Albons
-
ESCOLA LA SÍNIA
Calonge i St. Antoni
-
ESCOLA LA VILA
Palamós
-
ESCOLA LES GAVARRES
Cruïlles
-
ESCOLA L'ESTANY
Ullastret
-
ESCOLA LLEVANTÍ DE MAR
Calonge i St. Antoni
-
ESCOLA MAS CLARÀ
La Bisbal d'Empordà
-
ESCOLA PEDRA BLANCA
La Pera
-
ESCOLA PEDRA DRETA
St. Sadurní de l'Heura
-
ESCOLA PEDRALTA
Sta. Cristina d'Aro
-
ESCOLA PERE ROSSELLÓ
Calonge
-
ESCOLA PI VERD
Palafrugell
-
ESCOLA PORTITXOL
L'Estartit
-
ESCOLA PUIG RODÓ
Ullà
-
ESCOLA QUERMANY
Pals
-
ESCOLA OLIVAR VELL
Esclanyà
-
ESCOLA TORRES JONAMA
Mont-ras
-
ESCOLA TORRES JONAMA
Palafrugell
-
ESCOLA VALL D'ARO
Castell d'Aro
-
ESCOLA VALL-LLOBREGA
Vall-llobrega
-
INSTITUT ESCOLA FRANCESC CAMBÓ
Verges
-
INSTITUT ESCOLA VILA-ROMÀ
Palamós
-
LLAR D'INFANTS CASTELL D'ARO
Castell d'Aro
-
LLAR D'INFANTS EL GINJOLER
Calonge i St. Antoni
-
LLAR D'INFANTS EL GIRA-SOL
Mont-ras
-
LLAR D'INFANTS EL GUIRIGALL
Sta. Cristina d'Aro
-
LLAR D'INFANTS EL MOLINET
Monells
-
LLAR D'INFANTS ELS BELLUGUETS
Palafrugell
-
LLAR D'INFANTS EL TOMANYÍ
Palafrugell
-
LLAR D'INFANTS LA PALMERA
Calonge i St. Antoni
-
LLAR D'INFANTS L'ORENETA
St. Feliu de Guíxols
-
LLAR D'INFANTS PLATJA D'ARO
Platja d'Aro
-
LLAR D'INFANTS SES FALUGUES
Begur
-
PROPOSTA SOPARS ZONA NORD
-
PROPOSTA SOPARS ZONA SUD
Contacteu amb nosaltres
972 64 23 10 consell@baixemporda.cat- El Consell Comarcal
- El Baix Empordà
- Pla de Serveis
-
Àrees
-
Benestar social i Família
- Serveis socials bàsics
- SAI LGTBI+
- Servei d'Informació i Atenció a les Dones
- Servei d'Atenció a Homes
- Atenció a famílies, infància i adolescència
- Promoció de l'autonomia i atenció a la dependència
- Orientació i acompanyament a persones migrades
- Acció comunitària inclusiva
- Oficina Comarcal de Voluntariat
- Grups multifamiliars i reunions del grup familiar
- Equitat en el treball
- Servei de canguratge Dona't Temps
- Ensenyament
- Esports
- Gestió Cadastral
-
Habitatge
- Subvencions per al pagament del lloguer o cessió d'ús
- Llistats de notificacions
- Cercador de cèdules d'habitabilitat
- Oficina de Rehabilitació
- Servei d'intermediació en l'àmbit d'habitatge
- Informe d'Adequació de l'habitatge
- Registre de sol·licitants d'habitatge de protecció oficial
- Borsa de mediació de lloguer
- Com pots obtenir l'idCAT?
- Com pots obtenir l'informe de Vida Laboral?
- Notícies
- Oficina Comarcal de Consum
- Informàtica
- Joventut
- Sostenibilitat i Acció Climàtica
- Oficina d'Assistència en Matèria de Registre - OAMR
- Promoció Econòmica
- Protecció Civil
- Recaptació
- Recursos Humans
- Arquitectura i Urbanisme
- Servei de Català
- Serveis Econòmics
- Secretaria i Serveis Jurídics
- Serveis d'assistència als municipis
- Tramuntana (CET-CO)
- Més resultats
-
Benestar social i Família
- Actualitat
- Agenda
- Seu electrònica
- Govern obert i transparència
- Contacte
- Inici>
- Àrees>
- Ensenyament>
- Menús escolars
Menús escolars
Programació dinar i proposta sopar
Durant el temps de migdia al Baix Empordà, el Consell Comarcal pretén proporcionar, desenvolupar i fomentar una alimentació saludable i sostenible, promoure hàbits alimentaris entre la població infantil, i vetllar perquè els menjars servits siguin variats, equilibrats i adaptats a les seves necessitats.
És per això que els menús que se serveixen als menjadors escolars gestionats pel Consell Comarcal del Baix Empordà estan planificats seguint els criteris de la guia l’Alimentació saludable en l’etapa escolar. Edició 2020, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, i de la Llei 17/2011, de Seguretat Alimentària i Nutrició, de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició i del Reial decret 315/2025, de 15 d'abril, pel qual s'estableixen normes de
desplegament de la Llei 17/2011, de seguretat alimentària i nutrició, per al foment d'una alimentació saludable i sostenible en centres educatius.
Amb aquesta planificació dels menús escolars es pretén anar adaptant les recomanacions alimentàries del Departament de Salut. És per aquesta raó que hem actualitzat les freqüències de consum d’aliments i les tècniques culinàries recomanades en els menús escolars i que bàsicament consisteix en el predomini d'aliments d'origen vegetal, especialment llegums, verdures i hortalisses.
El Departament de Salut recorda que: “No es pot oblidar que en el món global en el qual vivim, el patró alimentari (el tipus i la quantitat d’aliments que una persona consumeix), la forma com es produeix, distribueix o es compra i també, el que es malbarata, constitueix un important determinant de la salut humana i de la sostenibilitat ambiental. L’evidència científica mostra que les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) depenen en gran part de la producció d’aliments, i que l’èxit en la reducció d’aquestes emissions relacionades amb els aliments per mitigar el canvi climàtic ha de ser abordat, no només a través de la manera com es produeixen i distribueixen, sinó també analitzant i modificant el que es menja. Així, les recomanacions de consum d’aliments per reduir les emissions de GEH inclouen menys carn i productes lactis, més vegetals frescos de producció local i de venda proximitat i de temporada i menys aliments ultraprocessats.”
Cal tenir present que l’àpat del menjador escolar representa un 10 % del total dels àpats dels infants en un any. De manera que el primer aprenentatge alimentari i el més important es produeix en el nucli familiar.
Convé, doncs, que en tots els entorns (familiar, escolar, etc.) es potenciïn aspectes que incideixin en la recuperació de la Dieta Mediterrània, considerada una de les més saludables i sostenibles del món. És a dir, que s’afavoreixi el consum de fruites fresques i hortalisses de temporada, llegums, cereals integrals, oli d’oliva verge, làctics sense ensucrar i, peix i ous per sobre de la carn (vermella i processada), sense que aquesta última s'elimini.
Pensem que el temps de migdia és un espai idoni per educar els infants, acompanyar-los en els hàbits alimentaris i fomentar una alimentació saludable i sostenible, és per aquest motiu que hem apostat per introduir en la programació dels menús escolars els criteris i recomanacions que determina l’Agència de Salut Pública.
-
C. Tarongers, 12 (Can Salamó) 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 64 23 10
Fax 972 64 10 03
consell[at]baixemporda[dot]cat
Horari d'Atenció: de dilluns a divendres de 9 h a 14 h