Es revisa la programació dels menús escolars dels menjadors gestionats pel Consell Comarcal

10/02/2021

A través del programa PReME de l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut es revisen cada dos anys aproximadament la programació dels menús escolars.

L'objectiu de la revisió és analitzar la qualitat de l'oferta gastronòmica d'aquests menús tot valorant concretament l'equilibri en la programació tenint en compte la freqüència d'utilització dels diferents aliments, la presència diària de productes frescos, el predomini d'aliments d'origen vegetal en detriment de les carns vermelles i processades, el tipus de cocció, entre d'altres aspectes.


En la taula següent podeu veure un resum dels aspectes valorats i del resultat obtingut:

 

En la línia d'aquest programa, el Consell Comarcal del Baix Empordà ja fa quatre anys que també va començar a introduir en la proposta de programació dels menús escolars, el menú sense proteïna animal per tal de potenciar els llegums i les hortalisses. 

Des del curs escolar 2017-2018 també s'ha iniciat una nova fase de revisió dels menjadors escolars, però en aquesta ocasió, des del punt de vista de la qualitat sensorial. Es visiten els menjadors escolars per valorar el gust del menjar, la textura, la quantitat, la temperatura, tant del menjar com de l'espai, l'estat del material (gots, plats, ....), el soroll, etc. 

Amb aquestes iniciatives, el Consell Comarcal pretén proporcionar, desenvolupar i fomentar una alimentació saludable i bons hàbits entre els infants i vetllar perquè els menjars servits siguin variats, equilibrats i adaptats a les seves necessitats.

Per a la consellera comarcal responsable de l’àrea, Roser Font: “la qualitat dels menús escolars és una prioritat per a nosaltres, vetllem perquè els més petits de casa tinguin uns bons hàbits i gaudeixin d’una estona al migdia de qualitat, més enllà del menjar”.