Empreses guardonades

0
 • RESTAURANT LES CORONES: com a empresa adherida a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) han adquirit un seguit d’elements i bones pràctiques en els darrers anys. Disposen d’un espai específic a informació del parc , es destaquen els productes locals, han realitzen actuacions d’estalvi energètic i volen destacar la contractació de persones amb perfils vulnerables i han racionalitzat horaris de treball.
 • LALELEI IS BEAUTY: centre d’estètica que utilitza únicament productes vegans i naturals. Es diferencia per tenir una alta consciència de la responsabilitat mediambiental amb la compra de productes, la gestió de residus, ha fet una reforma del local pensant en l’estalvi energètic.
 • ORGANIC COTTON COLOURS: model econòmic ètic on es respecten els drets humans de les persones que formen part de tota la cadena de transformació de la fibra, amb especial atenció a l'agricultor/a com a actor més feble. Treballen perquè l'impacte econòmic que generen sigui positiu per a tothom.
 • CODEX FORMACIÓ I ASSESSORAMENT: durant el 2023, Codex ha posat l’atenció en reduir el malbaratament d'aliments i promoure un consum i producció responsables. Han desenvolupat eines per millorar la traçabilitat i el control d'estocs i estan adoptant una filosofia sense paper per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i reduir la petjada ecològica de la seva clientela en línia amb els ODS 12 i 13.
 • CASA SANTA ELENA: espai de benestar, descans, silenci i harmonia pels teus retirs, activitats esportives o trobades i incentius empresarials. Especialment aquest any, la seva política de recursos humans se centra en el benestar del seu equip, posant les persones treballadores al centre de l’organització.
 • ARGANA BIO: empresa que treballa la cosmètica amb ingredients 100% naturals i ecològics. Tots els productes tenen certificat ECOCERT  que avala la naturalesa ecològica dels seus productes. Tant la matèria primera, com el tractament, provenen de l’agricultura ecològica.
 • HELENA JORNET FINQUES: referent del sector immobiliari a la Costa Brava, amb més de 30 anys d'experiència. Cada any organitzen la #JornetFest, els beneficis es destinen íntegrament a la tasca que la Fundació Impulsa està duent a terme al Baix Empordà apadrinant joves. 
 • ANNCON LLEURE I OCI: empresa de lleure amb més de 19 anys d'experiència, destacar el seu pla d'igualtat, la revisió de la seva equitat interna i les seves propostes de millora per eliminar la discriminació per raó de sexe a les empreses.
 • FUNDACIÓ GUÍXOLS SURÍS: empresa que practica la sensibilització per la contractació de col·lectius vulnerables, cooperació amb els serveis d’ocupació o serveis socials.
 • EL TEU TURISME: empresa petita que combina l’economia circular, el benestar, el producte de proximitat per tal d’oferir un turisme de proximitat local i de proximitat, amb voluntat d’ajudar a projectes locals que fan molt bona feina.. Per tant, el valor de la proximitat i el benestar de les persones.
 • DOS KIWIS BREWING: destacar la gestió dels equips de treball, que compta amb la participació de les persones treballadores per a la organització del temps de treball pactant horaris i festius involucrant la plantilla en els valors i objectius de l’empresa.
 • HOME SERVICE COSTA BRAVA: compromesos a cuidar les persones treballadores, mantenint les plantilles durant tot l’any, oferint condicions dignes durant els mesos de temporada alta i col·laborant amb la contractació de perfils vulnerables amb programes com el 30 Plus.
 • BALADE-HOTEL LA COSTA: empresa pionera en la conciliació laboral, mantenint les diferents sensibilitats amb les persones treballadores que venen de fora del Baix Empordà amb un acord intern per compactar les seves jornades setmanals  d’acord amb cadascú d´elles. Integra a la feina a tots els col·lectius, essent sensible a la necessitat d’incorporar a treballadors/es amb diversitat funcional, que fan palesa la realitat de la societat avui dia, i que tenen com a objectiu el formar un esperit de servei al client,  treballant diàriament amb aquesta diversitat de capacitats.
 • L’ASSOCIACIÓ DE L’ORGANITZACIÓ DE PRODUCTORS DE PEIX DE PALAMÓS: té per finalitat  el foment  de les activitats pesqueres viables i sostenibles respectant la legislació mediambiental, la política social així com evitar i reduir les captures per sota les talles mínimes i alhora, promoure el reaprofitament amb el nou equipament de l’Obrador, que permet elaborar producte amb peix de proximitat per a col·lectivitats com els centres escolars i els sanitaris. 
 • PEIXOS TORRENT: empresa familiar creada el 1939 que es dediquen a la comercialització de Peix Fresc de Palamós i altres llotges catalanes i marisc gallec. Actualment tenen 5 punt de venda distribuïts a Palamós, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols i Sant Antoni de Calonge. És una empresa compromesa amb la formació professionalitzadora i la contractació de perfils vulnerables.
 • LA FLECA DETALL: compromesos amb la inserció laboral i social de totes les persones per igual, posant èmfasi a col·lectius més vulnerables. A més, promouen la igualtat de gènere i la flexibilitat horària. Col·laboren estretament amb la fundació TRESC per oferir feina i oportunitats a persones amb discapacitats psíquiques.
 • LIMPIEZAS LE’TS GO: empresa que es dedica a la neteja d’establiments i que aposta per una plantilla estable i per uns horaris consensuats amb les seves treballadores, fan jornades intensives de matins i tenen en plantilla a una persona amb diversitat funcional i una altra major de 45 anys.
 • APARTHOTEL ARRELS: empresa que aposta fermament pel benestar de persones treballadores i clientes  amb valors com la  sostenibilitat, la integració i la diversitat. Durant el COVID van ser hotel-hospital. Tota la calefacció funciona amb pellet. Acullen en pràctiques a estudiants, amb col·laboració amb la Fundació Intermedia i amb l'Institut Baix Empordà de Palafrugell. Ofereixen allotjament amb condicions avantatjoses per a víctimes de violència de gènere, persones desnonades, o que han perdut la seva vivenda per altres motius, i altres urgències socials, amb col·laboració amb els Ajuntaments de Palafrugell i Begur, amb el Consell Comarcal del Baix Empordà, amb els Mossos d'Esquadra, i amb totes les entitats que els ho requereixen.
 • J.VIGAS: valoració positiva del Pla de Sostenibilitat que està implementant l’empresa i totes les propostes en relació a l’ús de materials sostenibles que expliquen. Posar en valor, que les persones treballadores han realitzat una enquesta anònima de satisfacció ja que cuiden el detall del benestar de les persones amb un salari emocional ( regals aniversari, celebracions d’equip, tallers..) I destacar la contractació de dues persones amb diversitat funcional durant l’últim any.
 • FITOR FORESTAL: empresa familiar que l’àmbit de la integració laboral: en el darrer any han contractat 2 persones menors de 30 anys amb contracte indefinit, i actualment tenen una persona estudiant en pràctiques perquè pugui desenvolupar els seus estudis de Cicle Superior. A l'estiu han  contractat dos joves de menys de 20 anys, fet que els ha possibilitat un primer contacte amb el món laboral. Destacar també, l’aplicació d’un sistema d'horari flexible d'entrada i sortida i torns per tenir dies de jornada seguida, per tal que tots els treballadors i treballadores gaudeixin de temps lliure i puguin conciliar familiarment.
 • MECA CENTRE: empresa de formació compromesa amb la contractació de perfils vulnerables. Participen de diferents programes d'inserció laboral impartint formacions a mida i adaptades a les necessitats de cada col·lectiu. D'altra banda, pel que fa a les accions per a la sostenibilitat i el medi ambient, han incorporat un cotxe híbrid-endollable per reduir les emissions de CO2 en els trajectes interurbans.
 • HOTEL CASAMAR: destaca la seva política d’igualtat de condicions laborals d’homes i dones a la seva empresa. Pel que fa als horaris, fa 12 anys que van decidir tancar un dia a la setmana sempre i en fa dos que es tanca 2 dies per setmana per promoure la conciliació familiar i el benestar de les persones treballadores.
 • HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ: empresa que vetlla per la transparència en les condicions laborals des d’abans de temporada i les mantenen, amb el compromís de realitzar jornades intensives de 8 hores amb dos dies de festa a la setmana, que intenten que siguin seguits.
 • ECOSOL, DE CÀRITAS GIRONA: empresa d'inserció que treballa a tota la diòcesi de Girona. Al Baix Empordà, més concretament a La Bisbal d'Empordà a la Residencia Geriàtrica Zoilo Feliu i a Torroella de Montgrí al Centre de Distribució d'Aliments. Han contractat un total de 5 persones en risc o situació d'exclusió social durant el 2023. Dins d’Ecosol es duen a terme itineraris sociolaborals.
 • TAKE YOUR WEEK: empresa que adapta els kits de cortesia que es troben als hotels a les necessitats dels turistes que s'allotgen en apartaments i bungalous. Està enfocada al client i conscienciada amb la responsabilitat social i el paper que juga l'empresa en la societat actual. Amb els  kits de benvinguda pretenen minimitzar els residus i alhora donar feina a persones amb risc d'exclusió social.
 • TELL FUSTA: elaboració de joguines tradicionals de fusta i  procuren treballar amb proveïdors i distribuïdors de proximitat, intentant fer el màxim de sostenible  el procés de producció. La seva proposta més social és la dinamització dels espais públics a través del seu material i l'espai de joc dirigit a famílies amb infants de 0 a 4 anys.
 • FOTOVOL: empresa que dona l’oportunitat de treballar a persones migrades. Recentment, han col·laborat amb la Creu Roja a través del programa d’inserció al treball, i han incorporat dos nois de Mali i Burkina Faso, els quals els han acollit i han donat l’oportunitat de poder treballar i formar-se.
 • MAS CASAS CRUÏLLES: petita empresa familiar que aposta per la contractació de col·lectius de vulnerabilitat social. Aquest 2023 han contractat 4 persones en situació d'atur de llarga durada i majors de 40 anys, 2 d'elles a través del Programa 30Plus del Consell Comarcal. També acullen estudiants en pràctiques amb discapacitat física, psíquica, mental o sensorial.
 • HOTEL COSMOPOLITA: empresa predisposada a sumar al servei d’ocupació sempre per a la realització de formacions i col·laboracions diverses, destaca per l’adaptació d’horaris a les persones treballadores segons les necessitats d’aquestes, contractant a persones amb perfils de difícil inserció, donant oportunitat a persones joves i amb respecte per la diversitat.
 • LIMONCHI ASSESSORS: empresa consolidada i referent al municipi de Castell, Platja d’Aro i S’Agaró. Arran de la pandèmia, es va instaurar l'horari continu, posteriorment, a petició del personal, s'ha decidit seguir amb l'horari de 8 a 16 h, de dilluns a divendres. D'altra banda, es respecta i ajuda a aconseguir la conciliació. Totes les treballadores, que son dones, disposen de flexibilitat per a poder atendre les seves necessitats familiars.
 • HOTEL BELL REPÓS: empresa compromesa amb els seus projectes sostenibles, contra el malbaratament alimentari, donen sortida a tot el menjar sobrant d’esmorzars i amb l’import aconseguit fan una donació a l’entitat naturalista Sterna, per la preservació de l’entorn proper. També aposten per la reducció de l’ús de plàstics i l’ús d’energies renovables a l’hotel i tot un seguit de mesures per les quals acaben d’aconseguir el certificat en sostenibilitat Biosphere.
 • LAPONA ARMARIO SOSTENIBLE: empresa constituïda fa 3 anys basada en l'economia circular. La seva missió és allargar la vida útil de la roba dels nens petits a través d'un armari circular que conté roba d'alta qualitat i feta amb materials sostenibles. Per cada peça de roba que s’està llogant estan estalviant 2000 litres d'aigua i 2 kg de CO2, d’aquesta manera es pretén protegir els recursos naturals del planeta I promoure un estil de vida sostenible per a les famílies.
 • ESCAMPA HOTELS: constituït per 5 establiments 4 d’ells a la Costa Brava, a Calonge i Sant Antoni i Castell-Platja d’Aro, que gestionen les vacants a través de serveis d'ocupació locals i fundacions, incloent-hi visites in situ; realització de pràctiques amb la possibilitat de pla de carrera dins l'empresa; contractació de joves menors de 18 anys i majors de 45 anys; formació contínua i promoció interna; participació de les iniciatives activades pel Consell Comarcal i serveis d'ocupació locals, relacionades amb la formació i compartició d'experiències. Tanmateix, aposten per la conciliació sense distinció en funció de la temporada de l'any, garantint jornades laborals de 40 hores setmanals, amb dos dies de descans a la setmana.
 • INSTAL·LACIONS SASAROLS: empresa que destaca per haver realitzat en col·laboració amb l'Ajuntament de Calonge i la Cambra de Comerç de Palamós una formació de lampisteria dirigida als joves de diferents municipis. L'objectiu ha estat donar a conèixer l'ofici de lampista, de manera teòrica i sobretot pràctica. Ha estat una experiència molt enriquidora per aquest jovent.
 • FUNDACIÓ REMENÇA XXI: empresa que defensa que per una millor sostenibilitat al territori cal que es mantingui el teixit agrícola tradicional i no només l'agroindustrial, ja que està conservant una biodiversitat en els cultius que fa excepcional el nostre territori a nivell vitivinícola. A dia d'avui han trobat 11 varietats de ceps únics al món i segueixen ampliant l'estudi amb la il·lusió de poder declarar a Calonge un nou SIPAM (Sistema Important de Patrimoni Agrícola Mundial).
 • VERDSOLAR: Durant aquest any han dut a terme un pla de consum elèctric zero instal·lant plaques solars i bateries. Alhora, han contractat una persona en pràctiques que estan formant . A més, manifesten seguir treballant en la seva política de flexibilitat horària i conciliació laboral/personal.
 • SARFA: l’empresa que promou la igualtat d’oportunitats en l'àmbit laboral sense que hi pugui haver cap discriminació per raó de gènere, edat, nacionalitat, religió, orientació sexual o qualsevol altra font de discriminació. A l’empresa hi treballen dones i homes de 17 nacionalitats diferents (Argentina, Xile, Colòmbia, Filipines, França, Hongria, Marroc, Perú, Romania, Regne Unit...).
 • AMCO MECANITZATS EMPORDÀ: des de fa anys l’empresa s’esforça en respectar els diferents horaris laborals de mutu acord per a cada un dels treballadors/es,  perquè puguin conciliar la vida laboral amb la personal. A més, aquest estiu han contractat un noi de 20 anys perquè pugui aprendre l’ ofici  ja que disposa d’estudis vinculats