L'art com a eina per sensibilitzar

0

EIX PEDAGOGIA I ART- L'art com a eina per sensibilitzar

Enguany, emmarcats en el projecte L’ART DE MENJAR PEIX s’han dut a terme tallers creatius per als infants i les famílies que s’han inclòs dins les programacions de les campanyes gastronòmiques de la comarca. Aquesta activitat, amb l’art com a eix de referència, va adreçada a la mainada i combina les arts escèniques amb les arts plàstiques, amb l’objectiu d’apropar els infants al coneixement del peix. Així mateix, es fomenten les seves virtuts nutricionals a partir d’un conte i un joc simbòlic de cuines.

Aquests tallers s’han realitzat, a través de la col·laboració amb els diferents municipis del Baix Empordà, emmarcats en les jornades gastronòmiques de peix, durant els mesos de maig i juliol:

  • Campanya del Peix Blau Ganxó a Sant Feliu de Guíxols (20 de maig)
  • 61es Festes de Primavera a Palafrugell – vinculat al Mercat municipal del Peix (2 de juny)
  • Jornades Gastronòmiques Sèpia i Clova a l’Estartit (10 de juny)
  • Jornades gastronòmiques del Peix de Roca de Begur (21 de juliol)

L’ART DE MENJAR PEIX, divulgació i sensibilització del consum de peix a les escoles i famílies del Baix Empordà, és un projecte que engloba diferents actuacions. Una d’elles són les activitats de sensibilització en les campanyes gastronòmiques sobre peix, amb la voluntat d’incentivar el seu consum a la comarca. Es tracta d’una iniciativa del Consell Comarcal del Baix Empordà que s’emmarca dins els ajuts del GALP COSTA BRAVA 2023 i té l’objectiu de valoritzar la pesca, l'ofici de pescador i en definitiva, promoure el coneixement del peix i el seu consum al Baix Empordà.