Tallers de cuina infantils

0

EIX INFÀNCIA I CUINA- Tallers de cuina infantils

A través dels 38 centres educatius de la comarca, les associacions de famílies, dels 36 ajuntaments i d'altres serveis i entitats vinculades, s'han organitzat sis tallers de cuina dirigits a nens i nenes d’entre 8 i 12 anys, centrats en el valor del peix en la dieta dels infants, el seu valor nutricional i els beneficis del seu consum, des de la perspectiva de la sostenibilitat. 
Aquests s’han dut a terme, entre juny i juliol, a dos espais de referència a la comarca com son l’Aula Gastronomica de l’Empordà i l’Espai del Peix de Palamós. Dins els tallers s’han elaborat receptes, amb el peix com a protagonista, amb la voluntat d'introduir als infants en el món de la cuina i fomentar alhora aspectes com la seva autonomia.  
L’activitat ha permès, de manera pràctica i manipulativa, mostrar la varietat d'espècies del territori per aprofundir en el seu coneixement i apropar-los al seu consum.
Els tallers han tingut una molt bona acollida entre les famílies, fet que ha fet que s’esgotessin les places dels sis tallers.  Cuinant receptes com les mandonguilles de bròtola, la terrina de maire o l’hamburguesa de lluç la mainada han passat una bona estona i al acabar, tots ells s’han endut els seus plats cap a casa, per compartir-los amb la família.