Baix Empordà Dona i Terra

0

Baix Empordà Dona i Terra 2023

El projecte Baix Empordà, Dona i Terra, és un projecte que es va iniciar el 2022 dins dels Projectes Singulars de desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona. Aquest Projecte té continuïtat durant aquest 2023.

L’objectiu és potenciar l'activitat agroalimentària de la comarca, posant en valor la feina de dones del Baix Empordà. Aquest projecte, parteix de la Xarxa Arrelem (Xarxa Agroalimentària del Baix Empordà), formada per una quarantena d'entitats, productors i administracions del Baix Empordà, el servei d’emprenedoria i empresa i els serveis d'ocupació del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Tradicionalment, el sector agroalimentari ha estat un sector amb grans desigualtats de gènere. Actualment es troba en recessió a nivell d'ocupabilitat, malgrat la forta vinculació amb el principal motor econòmic de la comarca (turisme gastronòmic i cultural).

Aquest projecte té diferents objectius específics:

- Capacitar i empoderar les dones, preferentment en situació d’atur, per tal de millorar la seva ocupabilitat en el sector agroalimentari i facilitar el desenvolupament de nous projectes emprenedors.

- Reconèixer, visibilitzar i oferir suport a la consolidació empresarial d’aquelles dones emprenedores del Baix Empordà que ja han iniciat la seva trajectòria en aquest tipus d’activitats i serveixen d'inspiració a moltes altres.

- Recerca de noves oportunitats a través de la innovació, afavorint la transferència de coneixement entre entitats de recerca i millora de la digitalització dels negocis.

A través d'aquest projecte, es pretén millorar el coneixement d'oportunitats que ofereixen les activitats agroalimentàries al Baix Empordà, aportant una formació de qualitat i potenciant el grau d'innovació.

“Amb el suport del Departament d'Empresa i Treball"

COACHING

Sessions individuals i grupals de COACHING, per acompanyar i empoderar les dones participants (tant les que estan en procés de recerca de feina o millora, com les dones del sector) per tal de potenciar aquells aspectes del seu projecte (entre d'altres; objectius professionals, psicologia positiva, intel·ligència emocional, coaching co-actiu, treball de procés i desenvolupament organitzacional.

FORMACIONS

Accions formatives realitzades en funció de les necessitats detectades, realitzant una sèrie d’enquestes a les principals empreses agroalimentàries de la comarca parlant amb petites empresàries i emprenedores del sector que ens han fet arribar les seves inquietuds i ens han parlat de les àrees on hi tenen mes interès.

MENTORING

Sessions grupals i/o individuals de mentoria, entre les participants i les mentores (dones empresàries del sector). Aquestes sessions son estones per compartir i per parlar dels seus projectes i entre totes poder veure de com solucionar reptes, compartir experiències, compartir informació, contactes, ...

Contacte
Empresa | Programa Dona i Terra
Arrelem - Xara Agroalimentària del Baix Empordà
empresa@baixemporda.cat 
arrelem@baixemporda.cat  
Tel. 972 64 55 41
De dilluns a divendres de 8 a 15 h
Pl. Joan Carreras i Dagas, 4-5, bxs.
17100 La Bisbal d’Empordà

TWITTER - @PromEconomica

FACEBOOK -  Formació i ocupació i Emprenedors

INSTAGRAM - @promocioeconomicaccbe i @jovesbaixemporda

LINKEDIN - Promoció Econòmica