Empreses socialment responsables del Baix Empordà

El Consell Comarcal del Baix Empordà conjuntament amb tots els ajuntaments de la comarca i amb el suport del Departament d'Empresa i Treball  i el Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, vol fer un homenatge a aquelles empreses que han destacat pel seu comportament responsable,  la seva contribució al desenvolupament socioeconòmic del territori i la tasca desenvolupada per la integració i la promoció laboral, durant els mesos de gener a octubre de 2023. Per tal de poder visibilitzar la seva activitat, es realitzarà un acte de reconeixement públic i una campanya a xarxes socials.

3A CONVOCATÒRIA DE RECONEIXEMENT D’EMPRESES SOCIALMENT RESPONSABLES DEL BAIX EMPORDÀ. COMPROMÍS PER L’OCUPACIÓ DE QUALITAT

2A CONVOCATÒRIA DE RECONEIXEMENT D’EMPRESES SOCIALMENT RESPONSABLES DEL BAIX EMPORDÀ. COMPROMÍS PER L’OCUPACIÓ DE QUALITAT

El Consell Comarcal del Baix Empordà, juntament amb la Xarxa Comarcal de Tècnics de Promoció Econòmica del Baix Empordà, han celebrat un reconeixement públic a aquelles empreses socialment responsables. Enguany, s’ha valorat més que mai les bones pràctiques i la promoció de l‘ocupació de qualitat.

L’acte ha tingut lloc el 10 de novembre a l’edifici de Ca la Pruna, a Pals. Hi han participar el president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro; el vicepresident primer i conseller de Promoció Econòmica del Consell, Xavier Dilmé; així com l’alcalde del municipi amfitrió, Carles Pi, i d’altres alcaldes, alcaldesses i autoritats de la comarca.

Les empreses guardonades han estat: Verdsolar, maquinària de bosc i jardí Jesús, Mas Casas Cruïlles, Fotovol, Girokits, Tocat de Fusta , Green Elèctric energies renovables S.L., l’Aula Espai d’Estudis, Llet Nostra-Ramaders del Baix Empordà, Turismon, Greenfood export ibèrica S.L.U, Busquets Garcia, Càmping Moby Dick, Can Bech, Fundació Tresc, La Perla Peix, Emporhotel AIE, Intertoro Consulting, Hotel Bell Repós, Llagosnet Girona, Promocions Turístiques Meybru S.A, Casa Santa Elena, 4ECO Costa Brava, Finques Reyné, Helena Jornet Finques, Federòptics Elisabet i dues mencions especials al Club de Tennis La Bisbal i El Centre Especial de Treball Tramuntana.  

Alguns criteris que s’han valorat són:

  • Sensibilització per la contractació de col·lectius vulnerables.
  • Cooperació amb els serveis d’ocupació o serveis socials (acollir pràctiques, activitats de col·laboració amb l’Administració ...)
  • Implicació amb el benestar de les persones treballadores (conciliació, igualtat, flexibilitat horaris, formació..)
  • Innovació  i sostenibilitat aportant projectes útils socialment o pel medi ambient.

Així mateix, també en poden ser mereixedores totes aquelles empreses del territori que l'ocupació de qualitat ha estat una de les seves prioritats. Les distincions les ha proposat la comissió tècnica formada pel Consell i els ajuntaments de Begur, la Bisbal d’Empordà, Calonge-Sant Antoni, Castell-Platja d’Aro, Palafrugell, Palamós, Pals, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Torroella de Montgrí.

El vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, considera que “avui més que mai necessitem empresaris que, amb visió de futur, capacitat emprenedora i responsabilitat social, liderin la transició cap a l’economia 4.0. a la nostra comarca. Necessitem reforçar els punts forts de la nostra economia, reduir les disfuncions acumulades i aprofitar les oportunitats que ens ofereixen les transformacions en curs”. En aquest sentit, Dilmé afirma que “la col·laboració público-privada fa temps que ens mostra molt bons resultats i seguim en aquest camí per poder seguir construint iniciatives innovadores, sostenibles i socialment responsables”.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, també ha elogiat la col·laboració entre l’administració pública, en aquest cas ajuntaments i Consell Comarcal, així com la col·laboració entre empreses privades i ha fet una crida perquè la llista d’empreses socialment responsables vagi creixent: “Són imprescindibles per la societat, generen ocupació i riquesa al territori, no es desentenen de la comarca i de la seva gent. Cuidar a les empreses és la millor acció social que es pot fer”.

Les empreses seleccionades per la comissió tècnica han estat reconegudes com a “Empresa Socialment Responsable del Baix Empordà”, amb el lliurament del corresponent diploma. Aquestes empreses també tindran accés a formació gràcies a la col·laboració amb PIMEC. Aquest acte té com a finalitat promoure la qualitat de l’ocupació del Baix Empordà sota el programa de Projectes Innovadors Experimentals, finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

Durant els anys 2020, 2021 i 2022 s’han anat duent a terme accions de sensibilització, informació i promoció entre les empreses, gestories i entitats socials de la comarca. L’objectiu ha estat oferir a ciutadania oportunitats laborals que permetin una vida digna i que a més, atreguin iniciatives, capital i talent entorn de projectes innovadors, avançats tecnològicament i sostenibles.

“Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local”

Contacte
Empresa | Empreses socialment responsables del Baix Empordà
Tel. 972 64 55 41
De dilluns a divendres de 9 a 14 h
empresa@baixemporda.cat 
Pl. Joan Carreras i Dagas, 4-5, bxs.
17100 La Bisbal d’Empordà

TWITTER - @PromEconomica

FACEBOOK -  Formació i ocupació i Emprenedors

INSTAGRAM - @promocioeconomicaccbe i @jovesbaixemporda

LINKEDIN - Promoció Econòmica